Undervisningsmiljøprisen glippede for Asmildkloster

Asmildkloster Landbrugsskole var blandt de sidste tre nominerede til Undervisningsmiljøprisen 2017, men måtte se sig slået af Øregård Gymnasium.

- Undervisningsmiljøprisen gives til en skole eller et studiested, som har gjort en særlig indsats for at skabe og opretholde et godt undervisningsmiljø, står der på Dansk Center for Undervisningsmiljøs hjemmeside. 

Blandt omkring 100 ansøgninger kom Asmildkloster Landbrugsskole blandt de sidste tre nominerede i kampen om prisen, der gives af Undervisningsministeren. 

Landbrugsskolen endte dog ikke med at vinde prisen. Prisen røg i stedet til Øregård Gymnasium i Hellerup. De er dog stadig meget stolte af at være blevet nomineret på Asmildkloster Landbrugsskole. 

- Det er fedt at få anerkendelse af nogen, som beskæftiger sig med undervisning, både Undervisningsministeriet og Dansk Center for Undervisningsmiljø. Vi har al mulig grund til at være stolte, og det er vi også, siger forstander for Asmildkloster Landbrugsskole, Lars Møgelbjerg Andersen. 

"Alternative tilgange til lokalerenovering og udnyttelse af gangarealer til andet end blot transport-korridorer har skabt et særligt fysisk og æstetisk undervisningsmiljø hvor rammerne både inviterer til arbejde og sociale aktiviteter," skrev Dansk Center for Undervisningsmiljø blandt andet som grund til, at skolen blev nomineret. For forstanderen har det handlet om at lave nogle gode rammer for eleverne. 

- Her har det handlet om at lave nogen rammer, som eleverne kan trives i. Vi skal huske på, at det her er en kostskole, så det skal også være et rart sted at være om aftenen, siger Lars Møgelbjerg Andersen. 

Selv om det ikke blev til en sejr til landbrugsskolen, så er det stadig stolthed, der fylder mest hos forstanderen. 

- Det her skal fejres! Vi er jyske mestre, og vi er danmarksmestre for erhvervsskoler, så vi har al mulig grund til at være stolte, siger Lars Møgelbjerg Andersen.