Skovgaard Museet får 29 værker fra Skovgaard-familien

Det lille museum i Viborg har fået næsten 30 malerier af kunstnerfamilien, som museet er opkaldt efter. Det styrker museets samling, siger museumslederen.

Skovgaard Museet i Viborg har fået en gave ud over det sædvanlige. Næsten 30 nye kunstværker, der har været i familien Skovgaards varetægt, er nu blevet doneret til museet i Viborg.

Gaven kommer fra Birgitte Lassen, der var gift med afdøde Peter Lassen. Han var kendt som skaberen af Montana-møbler, men han var også efterkommer af kunstner-familien Skovgaard.  

Alle værker er lavet af malere med efternavnet Skovgaard, så de nye malerier passer som fod i hose på museet.

- Det styrker Skovgaard Museets samling. Vi er sat i verden for at fortælle historien om den familie og jo flere og bedre værker, jo bedre kan vi vise, at de var noget helt exceptionelt, siger museumsleder Anne-Mette Villumsen.

Med de nye værker kan historien om familien Skovgaard fortsætte. Museet i Viborg begyndte også deres samling i 1937 med en donation fra kunstner-familien.

- Det er en utrolig stor generøsitet fra familien. Skovgaard Musset er grundlagt på en gave fra Joakim Skovgaard og hans arvinger, så det er en familietradition, der bliver fortsat af Birgitte Lassen, fortæller museumslederen.

Et nyt kapitel i familiens historie

Med donationen fulgte knap 150 malerier af efterkommeren Peter Lassen, som indtil videre kun har været kendt for sine møbeldesigns.

- Vi er det første kunstmuseum, der har værker af Peter Lassen, så vi drømmer om at kunne udstille nogle af hans værker sammen med hans møbeldesigns. Det gør, at vi kan fortælle et nyt kapitel i historien om dynastiet af kunstnere i en familie, som er ganske unikt, siger Anne-Mette Villumsen.

Museumsgængerne må dog vente lidt før, de kan se de nye malerier. Værkerne i Skovgaard Museets samling står til opbevaring, da museet i Viborg har planlagte udstillinger, der skal laves først.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.