Her åbner dronningen stor udstilling på Skovgaard Museet

Dronningen kom endda selv med et billede til udstillingen, som normalt hænger på hendes arbejdsværelse.

01:39

Du kan høre hele dronningens tale her.

Talen var kort og præcis, da Hendes Majestæt Dronning Margrethe i dag kunne åbne en ny stor Niels Skovgaard-udstilling på Skovgaard Museet i Viborg.

Men hun kom ikke udelukkende for at åbne udstillingen. Hun kom også for at se sit eget Niels Skovgaard-maleri, som hun har udlånt til udstillingen.

Hvem er Niels Skovgaard?

Niels Skovgaard var en dansk maler, billedhugger og kunsthåndværker, der levede fra 1858 til 1938.

- Jeg har haft Niels Skovgaards billede "Kvindernes Dans i Megara” hængende over kaminen i mit arbejdsværelse på Marselisborg igennem rigtig mange år, og det er et billede, jeg holder umådeligt meget af, fortæller hun om billedet og fortsætter:

- Jeg kviede mig lidt ved at låne det ud, for jeg kommer til at undvære det længe, men jeg synes på den anden side, at måtte da være med i den udstilling. Og jeg følte rent ud sagt ret beæret over, at man gerne ville se det billede på udstillingen.

Glad for besøget

Udover at åbne udstillingen skulle dronningen selvfølgelig også se den.

"Kvindernes dans i Megara” af Niels Skovgaard i 1919. Tilhører H. M. Dronning Margrethe II. Foto: Misfeldt Fotografi

- Alt gik godt. Dronningen virkede meget glad og begejstret for udstillingen og som om, hun nød det. Så det er rigtigt dejligt, fortæller en glad museumsleder, Anne-Mette Villumsen.

Besøget tog en times tid, og så skulle dronningen videre i Krone 1. Det er muligt at se udstillingen på Skovgaard Museet frem til den 6. januar 2019.

02:09 Luk video