Skovgaard Museet får en million kroner i corona-støtte

Ny Carlsbergfondet har støttet Skovgaard Museet i Viborg med næsten en million kroner. Det sker, efter kunstmuseerne og kulturlivet har lidt økonomisk under corona-nedlukningen.

Skovgaard Musset i Viborg har været hårdt ramt af den to og en halv måned lange nedlukning under COVID-19-pandemien. Derfor har de søgt penge fra den ekstraordinær pulje, som Ny Carlsbergfondet oprettede for at hjælpe landets pressede kunstmuseer.

29 af landets kunstmuseer har modtaget støtte fra puljen.

- Vi er utroligt stolte af at være blandt modtagerne af Ny Carlsbergfondets støtte, og at fondet har betænkt os med så stort et beløb, , siger museumsleder Anne-Mette Villumsen og fortsætter:

- Det betyder, at Skovgaard Museet, på trods af sin beskedne størrelse og beskedne økonomi, nu har mulighed for at tænke fremad og skabe endnu flere tilbud til vores gæster.

Pengene skal bruges til at skabe publikumsrettede aktiviteter, som kan trække gæsterne tilbage på museerne efter genåbningen. Blandt andet bliver museets åbningstider udvidet.

- Fondsstøtten vil blandt andet blive brugt på at skabe en række arrangementer på museet i samarbejde med forskellige aktører i Viborg, så vi sender pengene ud at arbejde i kulturlivet og i kommunen – til glæde for vores gæster, siger museumsleder Anne-Mette Villumsen.

Skovgaard Museet vurderer, at de har tabt næsten 400.000 kroner på grund af nedlukningen, og den statslige hjælpepakke, som de kan søge, er endnu ikke åbnet.

Museumsleder Anne-Mette Villumsen er stolt og glad for støtten til Skovgaard Museet.
Museumsleder Anne-Mette Villumsen er stolt og glad for støtten til Skovgaard Museet.
Foto: Skovgaard Museet

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.