Politimand får hårdere dom i sexsag

En politimand fra Midt- og Vestjyllands Politi er ved Landsretten blevet idømt 1 år og 3 måneders fængsel for embedsmisbrug.

Onsdag faldt der dom i sagen mod den 56-årige politimand, Henrik Thuesen, fra Midt- og Vestjyllands Politi, der var tiltalt for at have misbrugt sin stilling til at få gratis sex med en prostitueret på et bordel ved Roslev i Salling.

Den 56-årige betjent blev ved Landsretten idømt 1 år og 3 måneders ubetinget fængsel for embedsmisbrug. I Byretten blev han tidligere i år idømt 8 måneders fængsel, men han ankede dommen til Landsretten og blev altså her idømt en højere straf.

Dommen er blevet skærpet, fordi Landsretten fandt ham skyldig i fire ud af fem forhold, hvor Byretten fandt ham skyldig i to ud af fem forhold. Der blev lagt vægt på, at der er tale om grov udnyttelse af tjenestestilling. Det var ikke muligt at gøre dommen betinget på grund af sagens omstændigheder.

Politimanden fra Midt- og Vestjyllands Politi blev desuden dømt til at betale 40.000 kroner i erstatning til kvinden.

Nægtede sig skyldig

Ifølge den udenlandske, prostituerede kvinde har politimanden flere gange tvunget hende til samleje. De seksuelle ydelser skulle have fundet sted i december 2011 og 2012 samt januar 2013.

Han har i flere år arbejdet med at bekæmpe menneskehandel og prostitutionens bagmænd. Han var med i politiets særlige indsatsgruppe og er derfor kommet på bordellet i forbindelse med sit arbejde.

Betjenten har hele tiden nægtet sig skyldig og var onsdag rystet over dommen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.