Det Jyske Ensemble kæmper for livet

Ensemblet skal onsdag mødes med Folketingets Kulturudvalg. Her håber ensemblet at få deres statsstøtte tilbage. Hvis det ikke lykkes, er det slut.

Det Jyske Ensemble mistede i 2011 statsstøtten på knap 5 millioner. Siden har Viborg, Skive og Morsø kommune støttet embemblet, men hvis ikke statsstøtten vender tilbage, siger kommunerne stop.

- Vores eksistens er truet. Hvis ikke vi igen kan få status som basisensemble og dermed få statslig støtte, så har kommunerne meddelt, at de heller ikke længere vil støtte. Og så kan vi ikke overleve, siger ensemblechef Erik Kamp Hansen til TV/MIDT-VEST.

Kamp i Folketinget

Klokken 10.15 onsdag skal ensemblet kæmpe for at få status som basisensemble tilbage og dermed også statsstøtte - hvilket vil betyde overlevelse. Her skal ensemblet til møde i Folketingets Kulturudvalg. Og argumenterne er klar:

- Vores opfattelse er, at det er vigtigt med formidling af kammermusik til især børn og unge. Der er brug for flere basisensembler. Vi har i 2011 spillet for 11.500 mennesker, så det nytter ikke noget at sige, at der ikke er et behov, siger ensemblechef Erik Kamp Hansen. 

Det Jyske Ensemble har eksisteret siden 1988 og hører til i Viborg.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.