90 kilo tung hund hjælper Mike med hjemve: - Da jeg boede i Grønland, havde vi otte slædehunde

På H.C. Andersens Kollegiet i Viborg rejser flere grønlændere ikke hjem i vinterferien, men mastiff-hunden Diego holder hjemveen væk.

1:54
Mike Nielsen bor 3000 kilometer fra sit hjem i Grønland, fordi han studerer i landsdelen.
Foto: Morten Beckert Thomsen, TV MIDTVEST

En 90 kilo tung hund med navnet Diego er at finde i både sofaer og på gangene på H.C. Andersens Kollegiet i Viborg.

Umiddelbart kunne man tro, at den var stukket af fra sin ejer, men det er den langt fra.

Flere af kollegiets beboere er fra Grønland, og mastiff-hunden skal hjælpe med at holde hjemveen væk, de rejser nemlig ikke hjem i vinterferien.

En af dem er 23-årige Mike Schermer Nielsen fra den grønlandske by Sisimiut. Han bor på kollegiet i forbindelse med sin uddannelse som IT-supporter.

- Jeg har haft kæledyr hele mit liv, og da jeg boede i Grønland, havde vi otte slædehunde. En af mine gamle førerhunde var på samme størrelse som Diego, så han giver mig en følelse af hjem, siger han.

Også Hans Berthelsen fra Nuuk bor i øjeblikket på kollegiet, og ligesom de andre beboere nyder han hundens selskab.

- Den måde Diego går rundt på, gør mig glad. Det føles, som om han er en del af familien. Det føles næsten som om, at han er min egen hund. Han spreder godt humør, siger Hans Berthelsen, der også er ved at uddanne sig til IT-supporter.

Mere end bare en hund

Det er kollegiets konsulent Søren Schou, der ejer den firbenede ven, som han ofte har med på arbejde.

- Vores fornemmeste opgave er at sørge for, at eleverne trives, og det medvirker hunden meget til. Det må vi bare konstatere. Så han er ikke bare en hund, han giver noget til dem, og de giver så meget til ham, forklarer han.

Konsulenten husker også en episode, hvor en af deres grønlandske elever havde fået besked om, at hendes hunde var blevet aflivet.

- Hun sagde, at hun manglede en hund at sidde med, så jeg kørte hjem efter Diego, og så sad hun med ham en time, og det gjorde hendes aften mere tålelig, understreger han.

Hunden Diego har været en del af kollegiet det seneste år.