30-årig partiforeningsformand valgt i Viborg: Der skal mere klima på dagsordenen

Natja Knudsen har været medlem af partiet, siden hun var 15 år.

Torsdag aften blev den kun 30-årige Natja Knudsen valgt som ny formand i Socialdemokratiet Midt-Nord-Syd, der er Viborg Kommunes største partiforening.

quoteSom ung tror jeg, at man kan være med til at sætte nogle andre dagsordener. Jeg vil især gene tale for, at vi får en klimadagsorden.

Natja Knudsen, partiforeningsformand, Socialdemokratiet, Viborg

Natja Knudsen har, til trods for hendes unge alder, været medlem af Socialdemokratiet i godt og vel 15 år.

- Jeg kommer fra en familie, hvor vi altid har diskuteret politik hen over spisebordet. Så det er noget, jeg har taget stilling til fra en tidlig alder, siger den nyvalgte formand, der til daglig arbejder som juridisk konsulent i Region Midtjylland.

Som ny partiformand i Viborg er der flere ting, Natja Knudsen vil kæmpe for.

- Som ung tror jeg, at man kan være med til at sætte nogle andre dagsordener. Jeg vil især gene tale for, at vi får en klimadagsorden, siger hun.

Socialdemokratiet i Viborg står lige nu både over for valg af en ny borgmesterkandidat og en kandidat til regionsrådet.

- Det er processerne omkring de valg, som jeg gerne vil have noget indflydelse på, siger Natja Knudsen, der også vil gøre det mere fleksibelt at melde sig ind i partiet.

Lektier i folkeskolen førte til Socialdemokratiet

Faktisk var det ved noget af et tilfælde, at Natja Knudsen som bare 15-årig blev klar over, at hun passede ind i Socialdemokratiet.

- En lærer gav mig lektier for. Jeg skulle finde ud af, hvilket parti jeg skulle melde mig ind i. Og pligtopfyldende som jeg er, så gik jeg hjem og satte mig ind i det og meldte mig så ind i Socialdemokratiet, lyder det fra Natja Knudsen.

En beslutning hun ikke siden har fortrudt.

- Jamen, min holdning har ikke ændret sig siden dengang. Det handler om, at man kæmper for lige muligheder til alle uanset baggrund.

Natja Knudsen ser ikke lige umiddelbart sig selv som kandidat til borgmesterposten eller Folketinget. Hun ser i stedet frem til en periode i det politiske maskinrum.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.