Trods corona: Lokal opbakning sikrer Mors-Thy overskud

Klubben betegner selv overskuddet på 261.000 kroner som særdeles tilfredsstillende. På banen går Mors-Thy efter en plads i slutspillet.

Mors-Thy Håndbold kom ud af det forgangne regnskabsår med et oversud på 261.000 kroner.

Det oplyste ligaklubbens bestyrelsesformand Johs. Søndergaard på selskabets generalforsamling mandag aften.

SE OGSÅ: indslag fra 20. august om hvordan corona-restriktionerne påvirker Mors-Thys hjemmekampe.

Klubben betegner selv overskuddet som et særdeles tilfredsstillende resultat. Indtægterne er steget med godt en million kroner og omkostningerne med 780.000 kroner i forhold til regnskabsåret 2018/2019.

Formandens beretning bar dog også præg af, at elitesporten befinder sig i en vanskelig situation på grund af coronapandemien. Søndergaard fortalte, at klubbens økonomiudvalg hver måned sørger for en stram styring af budgettet.

- Dette giver et godt grundlag for rettidig indgriben og justering af omkostningsposter løbende, sagde Johs. Søndergaard.

Som flere andre midt- og vestjyske håndboldklubber nyder Mors-Thy Håndbold dog også en stor opbakning i lokalområdet.

- Vores væsentligste indtægter er fra sponsorer og samarbejdspartnere, og vi er dermed afhængige af den økonomiske situation i Thy og på Mors. Heldigvis har vi en fantastisk opbakning fra vores sponsorer. Ultimo juni 2020 var cirka procent af kommende sæsons sponsoraftaler på plads, siger Johs. Søndergaard.

Da håndboldligaen i foråret blev annulleret på grund af Covid-19, lå Mors-Thy på en ottendeplads. Klubben havde altså udsigt til at komme med i det eftertragtede slutspil, hvis sæsonen var blevet spillet færdig. Og netop en plads i top otte er også klubbens målsætning for den kommende sæson.

I det nye regnskabsår forventer klubben et overskud på omkring 50.000 kroner - afhængigt af hvordan coronaen udvikler sig.

SE OGSÅ - Håndboldmagasinet Overtrådt sætter fokus på coronapandemiens betydning for dansk håndbold.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.