Thy Rock aflyser efter nye retningslinjer: - Det er vanvittigt at aflyse for andet år i træk

Skive Festival, der i år først finder sted til september, afholdes til gengæld med 5000 deltagere.

2:24
Hans Peter Jarl Madsen var en tynget mand, der tirsdag aflyste Thy Rock for andet år i træk.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Dyrskuepladsen i Thisted, der normalt huser 10.000 mennesker til Thy Rock, skal igen i år stå uberørt. 

Som følge af partiledernes forhandlinger om genåbningen, der blev afsluttet natten til tirsdag, står det klart, at festivallen ikke kan arrangeres med de nye restriktionerne.

- Det er vanvittigt at aflyse for andet år i træk. Vi troede, sidste år var en engangsforestilling, så det er lidt ubeskriveligt. Vi havde nok set det komme, men når først den rammer, er det vanvittigt. Jeg synes, der er lang tid til Thy Rock 2022 nu, fortæller arrangør, Hans Peter Jarl Madsen.

De nye restriktioner for festivaller, koncerter og sportsbegivenheder siger, at indtil 1. august må arrangementerne have 2000 deltagere, der skal være opdelt i zoner af 200 personer.

- Jeg mener, at det er urealistisk, at vi kan holde Thy Rock om seks uger. Det vil kræve ti ølvogne, pølsevogne, toiletvogne, ind- og udgange. Det ville blive et stort logistisk puslespil. Der er også noget økonomi i det her, og økonomien vil ikke kunne hænge sammen med restriktionerne, siger Hans Peter Jarl Madsen.

Netop økonomien kan også være svær at få til at hænge sammen for de otte idrætsforeninger, som er med til at arrangere Thy Rock. Hvert år stiller foreningerne med 150 frivillige hver, så festivalen kan løbe rundt, og så får de en del af overskuddet.

- Penge fra Thy Rock gør, at vi kan drive vores foreninger. Vores kontingentbetaling fra medlemmerne kan ikke dække det hele. Vi håber, at der kommer hjælpepakker igen, så vi kan få dækket vores underskud, som vi gjorde sidste år, siger Lisbeth Tavs Gregersen, formand for Snedsted Gymnastik & Idrætsforening. 

Bork Havn Festival og Herning Rocker har også besluttet at aflyse deres festivaler på grund af retningslinjerne. Haze over Haarum har valgt at afholde et en-dags-arrangement.

Skive fortsætter ufortrødent

I en normal festivalkalender er Skive Festival placeret tidligere end Thy Rock. Men festivalen på Strandtangen i Skive har ikke aflyst deres festival.

Allerede i februar meldte Foreningen Skive Festival ud, at de flyttede festivalen fra den traditionelle første weekend i juni til første weekend i september.

- Det er måske vores held, at vi flyttede festivalen, og det kan redde os. Vi regner helt sikkert med, at vi kan holde festival til september. Vi er optimistiske, selvom den melding, der er kommet fra politikerne, ikke lige er vores kop te, siger Michael Eiskjær, der er formand for Skive Festival.

Michael Eiskjær på Strandtangen i Skive, hvor der til september spilles op til dans.
Michael Eiskjær på Strandtangen i Skive, hvor der til september spilles op til dans.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Ifølge den nye genåbningsplan må der til festivaller og koncerter efter 1. august være 5000 mennesker inddelt i zoner af 500, og det tror formanden på godt kan lade sig gøre i Skive.

- Retningslinjerne driller os lidt. Det giver nogle logistiske udfordringer med toiletter og barer, der skal være i hver zone. Vi havde håbet på noget andet, men det kunne være værre. De kunne have sagt, at vi slet ikke måtte holde festival, fortæller Michael Eiskjær.

Thy Rock er allerede i gang med 2022

Der er stadig en mulighed for, at alle restriktioner til september er ophævet, men i Skive har de arbejdet ud fra en plan siden februar, og den, satser de på, holder stik.

- Vi havde håbet, vi kunne fortælle, hvem der skulle spille på Skive Festival 2021, men det bliver vi nødt til at vente lidt med, da vi skal have det logistiske på plads. Vi er dog sikre på, at der bliver festival, men ikke en som vi kender den. Det bliver for eksempel uden camp, siger Michael Eiskjær.

I Thy er planlægningen nu sat ind mod en festival i fuld flor i 2022.

- Der bliver helt sikkert Thy Rock i 2022. Nu skal det hele lige falde til ro, så holder vi et måde, og så tror vi, at vi kan komme med et hovednavn til 2022 om en uges tid, fortæller Hans Peter Jarl Madsen.