IT-virksomhed fik rygende travlt under nedlukning: Ansætter 26 nye medarbejdere

Virksomheden NetIP har fået så travlt under coronakrisen, at de må ansætte nye medarbejdere. De leverer it-løsninger, som er efterspurgte i tider, hvor man ikke kan holde fysiske møder.

Det er ikke alle virksomheder, der er gået i stå under coronanedlukningen. Hos it-virksomhed NetIP i Thisted er det lige omvendt.  Her har de haft rygende travlt, siden pandemien brød ud og forstærkede behovet for digitale løsninger.

quoteJeg synes stadig, der er mere kvalitet ved fysiske møder, men det her kommer tæt på. Så jeg synes jo, at det gør noget godt.

Jan Lyngsø, salgsleder hos NetIP

Faktisk blev der så meget at se til, at virksomheden i maj meldte ud, at den søgte 26 nye medarbejdere.

Salgsleder Jan Lyngsø fortæller, at de først og fremmest fik travlt med at etablere hjemmearbejdspladser.

- Vi bruger det rigtig meget i hverdagen, men nu har vi også haft mulighed for at etablere det ude hos vores kunder. Så det passer rigtig godt, siger han.

Ny virkelighed med færre fysiske møder

Covid-19 har betydet, at rigtig mange firmaer har været tvunget til at ændre deres fremgangsmåde og blandt andet holde møder digitalt. Og det er noget, de forstår sig på hos NetIP.

- Det hjælper med, at vi stadigvæk kan opretholde vores hverdag og kommunikere med hinanden på kryds og tværs af lande og afdelinger og kunder.

En af de virksomheder, der har gjort brug af de coronavenlige, digitale mødelokaler, er isoleringsleverandøren Skamol.

For Skamol har det betydet, at virksomhedens medarbejdere kan dele sig op uden at skulle mødes fysisk med andre end dem, de skal omgås med i det daglige, siger Rune Domino Tan, som er senior vice president hos Skamol.

- Vi har haft en regel om, at vi ikke besøger hinanden på de enkelte fabrikker og kontorer, og det har vi ikke gjort i en lang periode nu. Det er en rigtig god måde at sikre, at vi ikke kommer i berøring med for mange mennesker, siger Rune Tan.

Ny mødeform er kommet for at blive

Selvom der forhåbentlig ikke går alt for lang tid, før vi når på den anden side af coronapandemien, vil de hos Skamol fortsætte med de digitale løsninger i det daglige. Rune Tan ser nemlig flere fordele ved, at møderne foregår online.

- Det kommer til at være en del af vores sustainability-strategi, fordi vi egentlig også forbruger meget mindre brændstof på at køre frem og tilbage eller flyve til de enkelte lande, siger han.

Jan Lyngsø fra NetIP tror også på, at den nye mødeform er kommet for at blive.

- Jeg synes stadig, der er mere kvalitet ved fysiske møder, men det her kommer tæt på. Så jeg synes jo, at det gør noget godt.

NetIP har fået besat cirka halvdelen af de 26 stillinger, de slog op i maj.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.