To Thy-virksomheder hædret: Får pris for lærlinge-indsats

To virksomheder i Thy har knækket koden til, hvordan man tiltrækker og fastholder unge lærlinge. Det har de nu fået en pris for.

Prisen blev overrakt i AB Aluminiums lokaler i Thisted.
Prisen blev overrakt i AB Aluminiums lokaler i Thisted.
Foto: Maria Yde, TV MIDTVEST

Det kan være lidt af et problem, at unge får tilbudt noget helt andet socialt på gymnasiet, hvor der både er fester og fredagsbare.

Men nogle virksomheder gør noget ekstra for at tiltrække og fastholde unge lærlinge. Blandt andre AB Aluminium i Thisted, hvor Jonas Jensen nyder at stå ved CNC-fræseren.

- Så sørger jeg egentlig bare for, at det hele spiller, der er meget computerarbejde med dem her, og det kan jeg godt lide, siger han.

Til tider hårdt arbejde, men der er også plads til at hygge sig på jobbet, forklarer han.

- Så tager vi ud og bowler eller får en øl om fredagen.

Belønnet for rockkultur på arbejdspladsen

På stedet hersker ifølge ledelsen en rockkultur, hvor medarbejderne ligesom et band skal spille sammen.

- Og det er åbentbart en kultur, som de unge mennesker godt kan lide - og vi kan godt lide at feste her, siger Hans Buck, der er direktør i AB Aluminium.

Og nu høster virksomheden så frugterne af det sammen med IT-virksomheden netIP, som begge i dag har modtaget Dansk Industri i Thy og Mors' pris for en unik lærlingeindsats.

- Der er jo massevis af virksomheder, som gør det godt. Men de er måske to gode eksempler, som har udmærket sig i særlig grad ved at skabe nogle rammer, som gør det særligt attraktivt for de unge, siger chefkonsulent i DI Nordjylland Henrik Marcher om begrundelsen for prisen.

2:24
To virksomheder i Thy har knækket koden til, hvordan man tiltrækker og fastholder unge lærlinge.