Cannabis redder hesten Wendy fra den visse død

Hesten Wendy var ramt af gigt og skulle aflives, men efter hun har fået cannabisolie tror ejeren på, at hun kan leve 10 år endnu.

Wendy skulle egentlig have været aflivet. Ponyen på 20 år har haft store problemer med gigt. Men så fik ejeren en idé. Mon cannabisolie kunne hjælpe, ligesom det eftersigende har gjort for hendes mand?

Det kunne det. For her omkring et år senere lever Wendy og har det godt.

- Jeg troede ikke på det. Men det virker, det kan jeg se. Vi havde endda meldt ud, at det var hendes sidste år, inden hun skulle aflives. Men hun er her endnu, så det er vi rigtig rigtig glade for, siger Wendys ejer, Gitte Skriver.

quoteDer er ikke de stoffer i det, som gør at man bliver skæv af det

Gitte Skriver

Der er faktisk en verden til forskel på, hvordan hesten har det i dag.

- Før var det helt galt med hendes gigt, så hun sagde selv fra. Nogle dage kunne vi slet ikke få hende ud af boksen, fordi hun ville blive inde, fordi hun havde så ondt. Nu galloperer hun igen, siger Wendys ejer, Gitte Skriver.

Igennem årene har der været udstillet mange forskellige ting i Herning; dyr, maskiner og brugskunst. I 2019 åbnede en helt ny messe med medicinsk cannabis, men det handlede ikke kun om lægemidler.

Ikke skæv

Wendy får cannabisdråber cirka hver tiende dag. Men ifølge hendes ejer får hun altså hverken abstinenser eller bliver skæv.

- Der er ikke de stoffer i det, som gør, at man bliver skæv af det. Der er kun de gode ting i det, fortæller Gitte Skriver.

Olien bliver serveret med en gulerod eller et stykke rugbrød, men ponyen kan nu også godt lide den helt rene vare, forsikrer dens ejer.

Khodr Mehri er arrangør af North Grow-messen i MCH, som løb af stablen i 2019, men han er også Fri Hash-aktivist. Hans største mål er at overbevise politikerne om at fri hash skal legaliseres i Danmark.

- Hun kan også godt få olien på fingeren, så hun kan godt lide det. Og hun ved at det hjælper hende og gør hende godt, fortæller Gitte Skriver.

Tror på langt liv

Med ny energi i benene på Wendy tænker ejeren slet ikke på aflivning mere. Hun tænker nærmere på en lang fremtid sammen. 

- Jeg tror godt, hun kan have ti år mere, lyder det fra Gitte Skriver. 

Det er faktisk slet ikke lovligt at give cannabisolie til dyr. Men det kommer ikke til at stoppe Gitte.

- Det er jo ikke noget, vi sælger. Vi bruger det til eget forbrug, og det virker både på manden og på hesten. Så jeg mener, det skal frigives, og der skal oplyses mere om, hvad det kan gøre for dyr og mennesker, siger Gitte Skriver og tilføjer:

- Det har reddet min hest, så det er værd at gøre noget ulovligt.