Destination Limfjorden storhitter

Den største overnatningsvækst i Danmark fra 2019-2021 ses ved Destination Limfjorden

Træskibssejladsen Limfjorden Rundt var med til at tiltrække folk i 2021 (arkivfoto).
Træskibssejladsen Limfjorden Rundt var med til at tiltrække folk i 2021 (arkivfoto).
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

De sidste to år har stået gevaldigt i coronaens tegn. 

Selvom det har været hårdt for mange brancher, så er der også nogle, der har nydt godt af det. 

En af de steder er Destination Limfjorden, der ligger på en 1. plads, når det kommer til mest vækstende destination i perioden 2019-2021. 

Her er Destination Limfjorden vækstet med 13,6%, viser de samlede overnatningstal fra VisitDenmark.

- Det er super flotte overnatningstal der er her i Destination Limfjorden, vores område har lige som andre destinationer også været ramt af coronakrisen. Tallene viser dog også, at vores hårdtarbejdende campingpladser, kroer og hoteller har kunne levere et efterspurgt produkt, lyder det fra Destination Limfjordens direktør, Kristina Lehmann Schjøtt i en pressemeddelelse.

Danskere har næsten udfyldt hullet

I danske overnatninger er Destination Limfjorden vækstet med 26,2%, imens de udenlandske overnatninger er faldet med 29,7%, som direkte resultat af de stramme indrejserestriktioner, der har været undervejs i pandemien. 

Derfor var man også nødt til at gøre opmærksom på, hvad Limfjorden har at byde på.

- Vi har i Destination Limfjorden lavet en massiv markedsføringsindsats med fokus på vores helt unikke natur og kulturoplevelser, for at få flere danskere til at få øjnene op for vores område. Alt dette koblet sammen har i den grad båret frugt, siger Kristina Lehmann Schjøtt.

I 2021 lavede VisitDenmark i samarbejde med Epinion en analyse af destinationernes gæster, også her ligger Destination Limfjorden i top 3 med 25% gæster, der besøgte destinationen for første gang. 

35 % af de adspurgte havde også besøgt Destination Limfjorden i 2020.