Falske bankbude på spil i Thy: Politiet deler foto af mistænkt

Midt- og Vestjyllands Politikreds er endnu engang plaget af falske bankbude. Denne gang lykkedes det at franarre en ældre kvinde adskillige tusinde kroner.

Politiet har offentliggjort denne mand, der er mistænkt for at hæve penge på et stjålet hævekort i Klitmøller.
Politiet har offentliggjort denne mand, der er mistænkt for at hæve penge på et stjålet hævekort i Klitmøller.
Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Midt- og Vestjyllands Politi beder om hjælp til at finde de personer, der i løbet af onsdagen har franarret en ældre kvinde fra Klitmøller flere tusinde kroner - og formentlig også været på spil flere andre steder.

Der er tale om nye sager om det, som politiet betegner som falske bankbude, og denne gang har ordensmagten et helt konkret spor at gå videre med. 

Politiet offentliggør et overvågningsbillede af en af de mistænkte. Der skulle være tale om den mand, der af flere omgange hævede penge på pensionistens hævekort i en automat i Klitmøller.

Sagen fra Klitmøller blev anmeldt klokken 15.30, efter at en ældre kvinde havde haft besøg af en person, der påstod, at han kom fra hendes bank. 

Det lykkedes den ubudne gæst at få den ældre kvinde til at udlevere sit hævekort og pinkoden, og herefter blev der - som politiet formulerer det - hævet adskillige tusinde kroner på kortet.

- Ud over sagen fra Klitmøller har vi fået flere andre anmeldelser fra Thisted Kommune om lignende sager, som vi nu er i fuld gang med at undersøge. Det er nærliggende at tro, at det er de samme gerningsmænd, der har været på spil, siger vagtchef Simon Skelkjær. 

Han betegner det som meget lavt at udnytte ældre mennesker på den måde og opfordrer pårørende i området til at advare de ældre om, at der er falske bankbude på spil.

Politiet mener, at der var mindst to gerningsmænd i sagen fra Klitmøller. Signalementet af den mand, der opsøgte den ældre kvinde, svarer nemlig ikke til det af manden, der hævede pengene i automaten.

Manden, der hentede hævekortet, beskrives med følgende signalement: 30-35 år, 170-175 centimeter høj, almindelig af bygning, lys i huden, kort brunt hår og talte dansk.

Oplysninger i sagen kan gives til Midt- og Vestjyllands Politi på telefon 114.