Holstebro: Udbyg vores sygehus!

I går stod det klart, der ikke kommer penge fra staten til sygehuset i Gødstrup. Nu vil Holstebro Kommune igen at sætte fokus på en Holstebro-løsning.

Et nyt prospekt fra Holstebro Kommune viser tydeligt, at Regionshospitalet Holstebro er ideelt at udvide til det kommende regionshospital i Vest. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Holstebro Kommune, efter der igår opstod ny usikkerhed om, hvilken finansiering og placering det nye storsygehus skal have.

Ved en placering i Holstebro skal der fjernes færre bygninger end i Herning, lyder det blandt andet fra kommunen.

- En udvidelse i Holstebro vil kun kræve nedrivning af 15-20 bygninger, hvoraf en stor del i forvejen ejes af regionen. Kun tre ejendomme til en værdi af anslået 10 mio kr. vil således skulle opkøbes, siger Søren Hemdorff, planchef i Holstebro Kommune.

Struer-borgmester, Martin Merrild (V), kæmper også videre for en placering i Holstebro. Han er skuffet over, at Region Midtjylland slet ikke har undersøgt mulighederne ved at udbygge Regionshospitalet Holstebro.

- Det er besynderligt. (..) Især på baggrund af at Holstebro ligger centralt placeret for livsvigtige akuttransporter i modsætning til Herning, siger Martin Merrild.

En rapport fra et rådgivende ingeniørfirma har dog tidligere slået fast, at Herning har en fordel med hensyn til logistikken ved Regionshospitalet Herning.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sundhed.