Erik har 4.000 sparebøsser

Samleren Erik Wishoff viser den næste måned 800 af sine i alt 4.000 sparebøsser frem på en udstilling i Odby.

Alle har haft en sparebøsse. Måske har nogen haft flere, når banken har skiftet den klassiske pingvin eller jungledyret Hugo ud. Men du har næsten med garanti ikke haft lige så mange som Erik Wishoff.

I alt har Erik Wisshoff fra Hvidbjerg 4.000 sparebøsser, og lørdag blev 800 særligt udvalgte udstillet på Missisippi i Odby på Thyholm.

 - Jeg fik min første sparebøsse i 1960, og siden er der så kommet mange flere til. Jeg har samlet siden 1980 cirka, fortæller samleren fra Hvdbjerg.

På udstillingen kan folk se sparebøsser i alle former og størrelser. Erik Wishoff har sparebøsser i form af tog, dyr, postkasser, huse, snurretoppe og sågar et park-ometer, og folk tror ikke på ham, når den ivrige samler siger, at han har 4.000.

- Nogle tænker, at det kan ikke passe. De tror ikke, der findes så mange, men jeg bliver ved med at finde nogen. Hver eneste dag på nettet og på facebook lægger folk billeder op af sparebøsser.

Alle har haft en sparebøsse

Erik Wishoff tror, at folk synes, at en sparebøsseudstilling er spændende, da det er noget alle har haft på børneværelset dengang, de var små.

- Alle har haft en, og der er også nogen der kommer og siger, at de har nogen derhjemme. Så er jeg spændt på, om de kommer med dem og vil sælge dem eller forære væk, siger Erik Wishoff. 

De resterende 3.200 sparebøsser har samleren fra Hvidbjerg hjemme i sin 100 kvadratmeters lejlighed. De besøgene på udstillingen finder samlingen beundringsværdig.

- De synes, det er en flot udstilling. Især det med, at den er delt op i kategorier. Der er nogle, der er rigtig imponeret over det, fortæller Erik Wishoff.

Udstillingen med sparebøsserne kan ses helt frem til den 8. november på Mississippi.

Se en masse af Erik Wishoffs sparebøsser i denne video.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.