Slikmysteriet i Vinderup: Hvem lægger slik i haver og indkørsler?

Borgere i Vinderup er bekymrede efter, at de den seneste uge har fundet poser med blandet slik liggende i deres indkørsler og haver. Ingen ved, hvem der står bag.

Hvem lusker rundt om natten og smider poser med slik i folks indkørsler?

Det spørgsmål stiller mange af borgerne i Vinderup efter, at de har fået smidt en pose blandet slik i deres indkørsel, have eller på deres terasse uden en medfølgende besked.

quoteEfter at have læst opslaget tænker jeg, om der er nogen, der holder øje med vores ejendom for at se, om vi er hjemme ellerj.

Dorthe Kirkemann, Vinderup

Men er det bare en sød gestus, er det tyve, som vil vide, hvornår folk er hjemme, eller noget helt tredje?

Charlotte Maria Christensen og hendes familie, er en af dem, der har fået smidt en pose bland-selv-slik op på deres terasse, som ligger på første sal. 

- Jeg tænkte, at der var mærkeligt, så jeg ville høre, om der var andre i området, der havde oplevet det. Så skrev jeg på facebook-gruppen for Vinderup, siger Charlotte Maria Christensen.

I kommentarfeltet skriver mange borgere, at de også har fundet en pose slik i deres indkørsel, og så begyndte mistænkelighederne at brede sig. 

Mange brugere spekulerer i kommetarsporet over, om det er nogle tyve, der vil vide, hvornår borgerne er hjemme, mens nogle opfatter det som en sød gestus. 

Charlotte Maria Christensen har smidt slikket ud. Hun var glad for, at det var hendes mand, der fandt posen med slik en morgen på deres terasse.

- Jeg er glad for, at det ikke var et af vores børn, der havde fundet den og spist af den. Det er jo ikke til at sige, om der havde været noget i det, men jeg synes, det var rart, at vi fandt den og kunne kassere den med det samme.

Mon der er nogen der holder øje

Et andet sted i Vinderup bor Dorthe Kirkemann med sin familie. De har også fundet en pose slik på deres gårdsplads.

- Når vi ikke havde kendskab til det, så skulle det bare smides ud. Derefter så jeg facebook-opslaget, hvor flere havde fundet slik, og det var jo mystisk, for det kommer jo ikke af sig selv, fortæller Dorthe Kirkemann.

Sådan ser slikposerne, der er blevet fundet i Vinderup typisk ud. Her viser Dorthe Kirkemann (t.v.) og hendes datter Gabriella Kirkemann (t.h.) slikposen frem, som de efterfølgende smed ud.
Sådan ser slikposerne, der er blevet fundet i Vinderup typisk ud. Her viser Dorthe Kirkemann (t.v.) og hendes datter Gabriella Kirkemann (t.h.) slikposen frem, som de efterfølgende smed ud.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Familien Kirkemann bor for enden af en lang grusvej. Normalt er det kun postbuddet og nogle, der har ærinder hos familien, som kommer kørende ned ad grusvejen. Dorthe Kirkemann ser derfor ikke nogen grund til, at et slik-bud ville køre helt ned til dem bare for at være sød.

- Efter at have læst opslaget tænker jeg, om der er nogen, der holder øje med vores ejendom for at se, om vi er hjemme eller ej. Det er mit bud, for folk går jo ikke bare rundt og deler slik ud.

Charlotte Maria Christensen er dog af en anden overbevisning efter at have talt med politiet. 

- Jeg tror bare, at det er en sød gestus eller nogen, der syntes, det kunne være sjovt at lave lidt drengestreger, siger Charlotte Maria Christensen.

Påskeharen er sent på den

Hos politiet i Holstebro er de blevet kontaktet af borgere fra Vinderup, der bekymret har fortalt, hvordan der er efterladt slikposer rundt omkring i byen. 

Politiet afviser dog, at det kan have noget med kriminalitet at gøre, og fortæller til Dagbladet Holstebro-Struer, at det formentlig er påskeharen, der er kommet for sent af sted.

På trods af politiets udmelding er Dorthe Kirkemann i Vinderup ikke helt overbevist om, at der ikke er nogen, der holder øje med deres hus.

- Det giver mig mere ro i maven, hvis det er politiets teori, men man skal jo aldrig sige aldrig. Personen måtte da meget gerne stå frem, så kunne han også få rosen for det, og så ville vi gerne spise slikket.

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.