Ekspert om storkereden: Flere unger kan få ubehagelige konsekvenser

De tre unger i storkereden ved Bækmarksbro trives, men skulle de sidste to æg klække, vil ungerne få svært ved at klare sig.

Der er liv og glade dage i storkereden i Flynder ved Bækmarksbro, hvor Kjeld og Yvonne har travlt med at finde føde til de tre storkeunger.

De ældste unger er markant større end den lille ny, som udklækkede for snart en uge siden.

Men selvom de ældste unger har fået et forspring, ser den lille unge ud til at klare sig fint.

Det fortæller Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk, der holder et vågent øje med reden.

- Det ser rigtig fint ud, og jeg tror faktisk på, den vil klare sig. Ungerne har fået en masse mad, og det er blevet placeret rigtigt af forældrene, så den lille også kan komme til, siger han.

En fjerde unge har dårlige odds

Men selvom der er en masse liv og aktivitet at kigge på i reden, så ligger der fortsat to æg, som endnu ikke er udklækket.

quoteHvis det skulle ske, så er det naturen, der bestemmer, men det er ikke rart at se, hvis sådan en lille én skal gå til grunde.

Mogens Lange Petersen, storkene.dk

Mogens Lange Petersen fortæller, at han ikke håber, der kommer flere unger.

- Springet til de andre unger vil være så stort, at den vil få det ualmindeligt svært, siger han.

Han fortæller, at de større unger næsten med garanti vil æde alt føden.

- Hvis det skulle ske, så er det naturen, der bestemmer, men det er ikke rart at se, hvis sådan en lille én skal gå til grunde, siger han og tilføjer:

- Den vil ikke kunne flytte sig efter maden, som de store kan, så den ville gå til grunde som følge af væskemangel og sult.

Forældre på overarbejde

Der er altså ikke grund til at håbe på flere unger i reden. Ifølge Mogens Lange Petersen er der desuden allerede rigeligt at glæde sig over.

- Tre unger er bedre, end vi havde turde håbe på. Det er også rigeligt med arbejde for forældrene, der har nok at gøre med at holde ungerne varme og afskærme dem fra regn, fortæller han.

De fem æg i storkereden blev lagt med i alt ti dages mellemrum. Normalt går der mellem 31 til 33 dage fra ægget lægges, til der kommer unger. 

Den yngste storkeunge blev udklækket tirsdag den 9. juni. De to første unger kom til verden den 5. juni.

De tre storkeunger og forældrene, Kjeld og Yvonne, kan følges direkte på vores hjemmeside, ligesom man kan besøge dem selv på Holmgårdvej 36 i Flynder ved Bækmarksbro.

Tema

Storkereden ved Bækmarksbro


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.