Se videoen: Storkepar fodrer deres sultne unger – nu haster udklækningen af de sidste æg

Storkeparret i Bækmarksbro har lige nu travlt med at finde føde til deres to unger. Og de kan snart få endnu mere at se til – der er nemlig stadig tre æg, der ikke er klækket.

Storkeparret, der er kendt som Kjeld og Yvonne, flyver lige nu i pendulfart fra deres rede i Bækmarksbro og ud for at finde mad til deres to sultne unger. Det er et familieprojekt, og de skiftes til at forlade reden.

- Lige nu skal begge unger have et par hundrede gram føde hver dag, men deres fødebehov begynder at stige nu, siger Jess Frederiksen, der er storkeekspert og formand for storkene.dk.

På videoen her i artiklen kan man se, storkefar gylpe en klump føde op, som de to storkeunger hurtigt kaster sig over. Det kan ligne en frø, men der er rent faktisk tale om orme, lyder det fra eksperten. 

- Da det har regnet meget, er det lige nu nemt at finde ormene. De bliver klumpet sammen i maven på storken, der så flyver hjem til reden og gylper dem op, forklarer Jess Frederiksen.

Han hæfter sig ved, at ungerne vokser, som de skal og ser ud til at trives.

Se her, hvordan Kjeld fodrer de to storkeunger.

Om en uges tid kan storkeungerne spise større stykker mad, så der vil menuen blive ændret til blandt andet frøer og mus. Uanset hvad, så kommer storkene ikke til at sulte.

- Vi lægger fisk ud, som vi lige nu skærer i små stykker, så ungerne kan spise det. Vi vil holde hånden under dem, så de ikke kommer til at mangle føde, siger Jess Frederiksen.

Det haster: Efternøler må ikke komme for sent

De to storkeunger kom ud af deres æg i fredags, men der er stadig tre æg i reden, der ikke er klækket. Æggene blev lagt med 10 dages mellemrum fra nummer et til nummer fem, så der er stadig chancer for, at der kommer flere unger.

- Der er gået en kende for lang tid, synes jeg, men jeg kan ikke forestille mig, at alle de tre sidste æg ikke er befrugtede. Jeg tror bestemt, at der kommer flere unger, siger storkeeksperten.  

Hvis der skal komme en efternøler til de to unger, så haster det ifølge eksperten, da naturens hakkeorden hersker i reden.

- Der må helst ikke gå for lang tid. De to unger er ved at være store, og en ny unge vil kun være halv størrelse. Det er de stærkeste, der overlever.

Både unger og æggene har stadig brug for varmen fra forældrene, men om en til to uger er ungerne så store, at de ikke længere kan være under deres forældre.

Livet i storkereden kan følges direkte på vores hjemmeside, men man kan også selv besøge den på Holmgårdvej 36 i Flynder ved Bækmarksbro.

Tema

Storkereden ved Bækmarksbro


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.