Syder salt på østers-vand

I tyve år har de fisket og solgt østers i Glyngøre. Nu vil de syde salt fra limfjordsvandet og sælge det.

Glyngøre Shellfish vil nu til at lave gourmetsalt lavet på vand fra limfjorden.
Glyngøre Shellfish vil nu til at lave gourmetsalt lavet på vand fra limfjorden.
Foto: TV MIDTVEST

På østerfabrikken i Glyngøre har de planer om at udvide sortimentet. Igennem tyve år har de hver dag skyllet Østers med flere tusinde liter vand fra Limfjordfjorden, og det vand vil indehaveren nu lave salt ud af.  

- Nu var tiden til at vi skulle i gang, og så må det vokse, i det omfang det kan. Det kunne være rigtig fint at sælge det sammen med vores østers, siger Svend Bonde, der er indehaver af Glyngøre Shellfish. 

I første omgang skal salten sælges lokal, men senere håber Svend Bonde at nogle af de restauranter han sælger øster til også vil købe salt fra Limfjorden. 

- Vi mener jo at østersvand er unikt. Derfor bliver saltet også noget helt specielt, siger Svend Bonde fra Glyngøre Shellfish. 

Planen er at investere i et stort sydekar, der på sigt kan køre på solceller.