Stor knallert-aktion i Skive: 25 knallerter blev stoppet

Borgere i Skive har gennem længere tid anmeldt ulovlig knallertkørsel. I går slog syv politifolk til i en civil aktion.

De larmer og kører ikke efter færdselsreglerne. Sådan lyder det fra bekymrede borgere i Skive, der siden foråret har anmeldt mange sager om ulovlig knallertkørsel til politiet.

Derfor slog færdselspolitiet og en patrulje fra Skive lokalpoliti i går pjalterne sammen i en civil aktion.

Her blev 25 knallerter stoppet mellem klokken 15 og 22. De blev alle gennemgået minutiøst og kontrolleret på rullefelt.

- Alle de knallerter, vi ønskede at få bragt til standsning, fik vi bragt til standsning, siger Niels Bach, politiassistent hos lokalpolitiet i Skive.

40 procent kører ulovligt

Af de 25 knallerter, der blev stopper, var fem af dem konstruktivt ændret og fem andre knallertfører blev sigtet for enten ikke at have indregistreret knallerter, manglende forsikring, manglende hjelm eller fejl og mangler på knallerten.

quote40 procent af knallertkørerne kører ulovligt, og det er ikke godt nok. Det viser med al tydelighed, at her er et problem, som vi bør og vil tage hånd om.

Niels Bach, politiassistent

Ti ud af de 25 knallerter var altså ikke i orden.

- Det svarer til, at 40 procent af knallertkørerne kører ulovligt, og det er ikke godt nok.

- Det viser med al tydelighed, at her er et problem, som vi bør og vil tage hånd om. Vi gør, hvad vi kan for at få det her uvæsen bragt til livs, siger politiassistenten.

Det var også derfor, politiet stillede med i alt syv mand i den civile aktion.

Knallertkører forsøgte at stikke af

En af dem, der blev stoppet, var en 17-årig ung mand fra Rønbjerg ved Skive. Mens politiet talte med ham, kørte en anden knallertkører forbi.

Han forsøgte at slippe væk, men politiet fik fat i ham. Han modsatte sig anholdelsen og blev lagt i håndjern. Der viste sig, at han også var påvirket af euforiserende stoffer.

Knallerten var en lille knallert og må derfor kun køre 30 kilometer i timen, men det viste sig, at den var ændret til at kunne køre 74 kilometer i timen.

- Han er inden for den målgruppe, vi gerne vil have fat i, og han kommer ikke til at slippe billigt, for der er rigtig mange forhold her, siger Niels Bach.

Knallertkøreren bliver blandt andet sigtet for manglende forsikring og indregistrering, en konstruktiv ændret knallert samt fejl og mangler som blandt andet en uvirksom forbremse og defekt lys.

For et års tid siden var den også gal med knallertkører i Skive. Her fik de mange borgerhenvendelser politiet til at lave ekstra politiaktioner mod de unge billister.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.