15-årig kørte ind i civil patruljebil, da han ville stikke af fra politiet

En 15-årig er sigtet for fire lovovertrædelser efter en episode mandag aften ved Skive politigård.

Lokalpolitiet i Skive har i weekenden og mandag aften være vidner til to meget anderledes episoder, end de er vant til.

Det startede lørdag, da tre unge mænd valgte at køre ind på parkeringspladsen foran politigården på deres scootere, hvorefter de lavede hjulspind, gassede unødigt op, kørte i cirkler og kastede med håndtegn.

De tre forsvandt lige så hurtigt, som de var kommet. Men her sluttede det ikke.

For mandag aften klokken 20.44 kom de tre tilbage og begyndte samme opførsel. Det fik en politipatrulje til at tænke hurtigt, fortæller politiassistent hos Skive Politi Niels Bach.

- De går ned i en civil patruljebil, som de tager og kører ud ad bagindgangen til politigården. Derfra kører de om foran, men da de drejer om hjørnet får en af de tre unge mænd øje på dem og sætter i fart for at komme væk, siger Niels Bach.

Og herfra gik det så for alvor galt for den unge mand, som skulle vise sig at være 15 år gammel.

De to andre stak af

For den civile patruljebil afspærrede vejen så godt, at han så sig nødsaget til at bruge fortovet. Her var der dog ikke plads nok til, at han kunne komme forbi, og det endte derfor med, at han kørte ind i patruljebilen, der holdte stille, og medførte skader på både bil og scooter.

- De andre to stikker af fra deres kammerat. Den ene af dem er så kæk, at han vælger at give politiet fingeren. Og så kører de væk, siger Niels Bach.

Den 15-årige, som politiet nu har fat i, får de med ind på politigården, og her bliver hans forældre tilkaldt.

Han bliver nu sigtet for fire lovovertrædelser. For det første bliver han sigtet for at køre på en knallert, hvor der er foretaget konstruktive ændringer. Den 15-årige fortalte politiet, at scooteren kunne køre 70 kilometer i timen. For det andet bliver han sigtet for at lave unødig røg og støj. For det tredje bliver han sigtet for at køre uden nummerplade, mens fjerde og sidste sigtelse er for at have kørt sin scooter på fortovet.

- Det er første gang, jeg har oplevet, at man decideret gør negativ opmærksom på sig selv ved at køre ind på politigården og lave færdselsmæssige overtrædelser, siger Niels Bach.