Politiet med nye spor i sag om dobbeltbrand: - Nogle gange overgår virkeligheden fantasien

Politiet følte sig overbeviste om, at to brande inden for 19 minutter i det samme område måtte være påsatte. Men det var ikke tilfældet med branden hos Salling Autogenbrug.

Det så yderst mistænkeligt ud, at en villa og en lagerhal i det samme område brød i brand nærmest samtidig. Kun 19 minutter var der mellem de to brande.

quoteIngen af os havde fantasi til at forestille os, at én mand tilfældigt kunne have tilknytning til to bygninger, der udbrænder samtidig

Christian Toftemark, efterforskningsleder

Derfor antog politiet, at der var tale om påsatte brande. Men nu viser det sig, at branden, der tilintetgjorde en lagerhal hos Salling Autogenbrug i Selde, startede af sig selv.

- Vi har haft Dansk Brandteknisk Institut til at undersøge stedet og kan også på noget videoovervågning se, at branden skete på grund af en kortslutning, siger efterforskningsleder Christian Toftemark fra lokalpolitiet i Skive og Viborg.

Antagelsen om, at den var påsat, byggede ellers desuden på, at politiet fandt frem til en lokal mand med tilknytning til både den udbrændte villa i Durup - kun ti kilometer derfra - og lagerhallen i Selde. Den 49-årige blev derfor sigtet i sagen.

- Det er da fint, hvis det var en ulykke og ikke en forbrydelse, siger Christian Toftemark.

Nu hvor brandårsagen er fastslået til at være en kortslutning hos autoophuggeren, kan sigtelsen for i hvert fald det forhold frafalde, når juristerne har behandlet sagen.

- Ingen af os havde fantasi til at forestille os, at én mand tilfældigt kunne have tilknytning til to bygninger, der udbrænder totalt stort set samtidig. Vi må bare erkende, at nogle gange overgår virkeligheden fantasien, siger Christian Toftemark.

Den 49-årige mand fra lokalområdet er dog fortsat sigtet i sagen om branden i villaen på Bystedvej i Durup. Her er efterforskningen af brandårsagen endnu ikke fuldendt.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.