To brande på 19 minutter – villa og autoophug totalt udbrændt

Over 30 brandfolk har i nat kæmpet med to voldsomme brande i Salling. Politiet kan ikke udelukke, at brandene er påsatte.

Det har været en travl nat og morgen for brandfolkene fra Nordvestjyllands Brandvæsen, der fik alarmer om to brande på næsten samme tid. Den første var klokken 01.53 i Salling Autoophug ved Selde.

- Da vi kommer frem, er en lagerhal overtændt, og ilden er kommet igennem taget, og stålspærene har givet efter, forklarer Jesper Ørum, der var indsatsleder for Nordvestjyllands Brandvæsen ved branden.

I løbet af natten var han nødt til at indkalde endnu en indsatsleder fra Lemvig, da der kun 19 minutter efter den første brand kommer endnu en brandalarm. Denne gang i en villa på Bystedvej i Durup - kun 10 kilometer fra den første brand.

- Villaen er i tre etager, og hele huset er fuldstændig overtændt, og der er stort set kun ydermurene tilbage, forklarer Jean Warming, der var indsatsleder ved villabranden.

Ifølge vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi er der ikke kommet nogen til skade ved de to brande, og ejeren af villaen på Bystedvej bor et andet sted.

Villaen i Durup er total udbrændt.
Villaen i Durup er total udbrændt.
Foto: Øxenholt foto

Mistænkelige forhold

Ved de to brande fik Nordvestjyllands Brandvæsen hjælp fra både Beredskabsstyrelsen, Nordjyllands Beredskab og frivillige brandfolk, og over 30 brandfolk kæmpede med flammerne. Endnu er brandårsagen ved begge brande ukendt.

- Det er mistænkeligt, at der kommer to brande inden for så kort tid og med så kort afstand, og vi kan ikke udelukke, at de har noget med hinanden at gøre, selv om der lige nu ikke er noget, der indikerer det, siger Lars Even, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiets teknikere skal nu i gang med at forsøge at finde brandårsagen ved begge brande.

Jesper Ørum var indsatsleder for Nordvestjyllands Brandvæsen ved branden hos Salling Autoophug.
Jesper Ørum var indsatsleder for Nordvestjyllands Brandvæsen ved branden hos Salling Autoophug.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Sikret computere fra værksted

Ved både villabranden og branden ved autoophuggeren er bygningerne nu helt udbrændte, og det er kun ydermurene, der står tilbage.

- Vi har gennemgået villaen med et termisk kamera og tjekket temperaturen i resterne af huset, og vi kan ikke se mere, der brænder. Men huset står stadig og damper, forklarer Jean Warming.

Hans kollegaer ved Salling Autoophug er også ved at være færdig med slukningsarbejdet.

- Vi har brugt tid på at sikre værkstedet, der ligger ved siden af lageret, og vi har hjulpet ejerne med at få blandt andet computere ud derfra, siger Jesper Ørum.