Politiet aflyttede biler og lejligheder: Medlemmer af Porsche-banden nægter sig skyldige

Flere af de fire medlemmer af den såkaldte Porsche-bande, som er for retten fredag, nægter sig skyldige i omfattende salg af kokain og hash.

Allerede da de anklagede kommer ind i retslokalet, får følelserne frit løb. En kvinde på tilhørerpladserne begynder at græde højlydt og går ud af lokalet et øjeblik. Hun kommer ind igen, vinker og sender luftkys til de tiltalte.

Det er fire mænd fra den såkaldte Porsche-bande, der er på anklagebænken. De får ofte øjenkontakt og kan ikke lade være med at smile til hinanden.

De har siddet varetægtsfængslet siden 6. november sidste år, og i dag begynder retssagen mod dem ved Retten i Viborg. 13 betjente og folk fra Kriminalforsorgen er til stede. Desuden står der et par betjente udenfor retsmødelokalet.

Mændene, der er mellem 21 og 29 år, er alle opvokset i Skive og kommer fra familier med mellemøstlig baggrund. De er alle tiltalt for at have besiddet og overdraget i alt cirka 4185 gram kokain til et større antal personer og mod et betydeligt vederlag. Det meste af salget foregik over salgstelefoner.

Noget som ingen af dem fuldstændig erkender. De fire forsvarer fortæller i retten, at to af dem nægter sig skyldige, mens en af de andre erkender sig delvist skyldig og den sidste i beskedent omfang erkender sig skyldig.

Politiet aflyttede biler og telefoner

En del af beviserne er aflytninger af de tiltalte narkosælgeres biler og telefoner.

Da anklageren begynder at afhøre den første af de fire tiltalte, en 21-årig mand, bliver der afspillet både telefonaflytninger og rumaflytninger fra flere biler og lejligheder.

Han kan ikke huske nogen af samtalerne, eller hvad de handler om, siger han i retten. Han fortæller, at de tre andre tiltalte er hans kammerater, og han kommer også ind på, hvad hans rolle har været.

- Jeg havde med salgstelefonen at gøre og stod for at hente pengene hos dem, der havde telefonerne. Der blev solgt hash og kokain fra telefonerne. Det var Mudi, der havde det, men han er død nu (Mudi Frisør  blev knivdræbt i Brabrand den 23. juli i år, red.). Det var ham, der tilbød mig at gøre det, og så takkede jeg ja og fik et beløb for at gøre det.

Han fortæller, at han hentede penge en til to gange i ugen fra august 2018 frem til anholdelsen. Det var alt fra 1.000 kroner til 10.000 kroner.

13.000 sider og 38 vidner

Ud over sagens hovedforhold er der 22 andre anklagepunkter, som en eller flere af mændene er tiltalt for.

Blandt andet er to af dem tiltalt for at have solgt ikke under 227,6 kilo hash, og desuden er der anklager om grov vold, indbrud og forsøg på røveri.

Der er i alt afsat 23 retsdage, og de første dage kommer til at gå med at afhøre de tiltalte.

Fredag når kun en af de tiltalte at blive afhørt af anklager Lise Hebsgaard.

Derefter skal 38 vidner afhøres. Det er en stor sag, som fylder omkring 13.000 sider.

I relation til sagen er syv mænd mellem 21 og 38 år allerede blevet dømt for narkosalg. De har fået mellem fem måneder og tre år og tre måneders fængsel. Desuden er cirka 280 personer blevet sigtet for narkokøb. De fleste af de sager er afgjort med bøde fra 6.000 kroner.

I flere år har den såkaldte Porsche-bande skabt utryghed i Skive ved at sælge narko og køre hasarderet i store leasede Porscher. Få historien om dem her.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.