12.000 sider og 23 dage i retten: Nu begynder omfattende sag mod Porsche-banden

Ud over omfattende salg af narko er de fire ‘store fisk’ også anklaget for grov vold, indbrud og forsøg på røveri.

Salg af fire kilo kokain og 227 kilo hash.

Det er bare nogle af de punkter, fire mænd fra Skive er anklaget for i den omfattende sag om den såkaldte Porsche-bande.

Mændene, der alle er i tyverne, skal for retten i dag klokken ni. Det er første retsdag af i alt 23. En stor sag både i antallet af retsdage, men også i antal sider og anklagepunkter.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politis anklager Lise Hebsgaard fylder sagen fysisk omkring 12.000 sider, og af anklageskriftet fremgår det, at der er 20 anklagepunkter - heriblandt besiddelse og overdragelse af 4,2 kilo kokain og 227,6 kilo hash.

De fire mænd har siddet varetægtsfængslet siden november sidste år. Efter måneder med overvågning og telefonaflytning slog politiet til 5. november og anholdt dem og tre andre mænd i Skive for omfattende narkosalg.

Mændene er kendt som Porsche-banden, fordi de skabte utryghed ved at køre hasarderet i store leasede Porscher.

'Små fisk' har allerede fået dom

Tre af grupperingens medlemmer i alderen 22-25 år blev dømt i en tilståelessag ved Retten i Viborg den 5. maj i år. De blev under retssagen kaldt 'de små fisk' og fik mellem halvandet og tre års fængsel for over 1250 handler med kokain.

I oktober faldt den sidste dom mod de syv, der har været tiltalt for – via en salgstelefon – at have solgt kokain i Skive-området. De syv mænd, i alderen 21 til 38 år har fået mellem 5 måneder og tre år og tre måneders fængsel for salg af i alt 1844,5 gram kokain.

- Salg af kokain er alvorlig kriminalitet og det afspejler straffene i alle syv sager, hvor retten i alle tilfælde har foretaget en konkret vurdering for at komme frem til sanktionen, siger anklager ved anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi Jakob Kjær i en pressemeddelelse.

Nu er turen så kommet til ‘de store fisk’, som også er anklaget for grov vold, indbrud og forsøg på røveri.

De tyve anklagepunkter er begået mellem den september 2017 og frem til begyndelsen af 2020.

Her kan du se historien om Porsche-banden. 

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.