Nyt graffiti-hærværk i Skive

20-årig skibonit sigter for mere end 25 tilfælde af groft hærværk i området

En 20-årig mand fra Skive blev i nat anholdt og sigtet for flere tilfælde af graffiti-hærværk i lokalområdet.  

Kort efter midnat blev den unge mand overrasket af en vægter ved Kulturcenter Limfjord, hvor han var i færd med at lave en 4x1 meter stor graffiti på bygningerne.

Han valgte dog at stikke af fra stedet, og politiet sendte efterfølgende en hundepatrulje ud for at søge efter spor fra gerningsmanden.

Hundene snusede sig frem til en taske, der indeholdt flere spraydåser samt en faktura med gerningsmandens navn. Det ledte politiet til den 20-åriges bopæl i Skive, hvor han blev anholdt.

Ud over at stå bag graffiti hærværket i nat, erkendte den unge skibonit at have lavet mindst 25 andre graffiti-malerier i området. Hver gang har han benyttet sit eget unikke tag "Smoke", og på den baggrund er han nu sigtet for groft hærværk.

Skive har de seneste måneder været plaget af hærværk med grafitti. Her er det omtalte tag "Smoke" blevet benyttet i langt de fleste tilfælde.  

Ud over en bøde, venter der formentlig et større erstatningskrav til den unge mand. Politiet vil desuden undersøge, om han har lavet flere hærværk end de 25, han allerede har erkendt.

Se det tidligere indslag om grafitti-hærværket i Skive her:

I den seneste uges tid har politiet i Skive hørt fra en stribe borgere, der har fået skæmmet deres ejendomme med sort spraymaling.

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.