Militærområde vrimler med motionister: - Vi har haft et par nærdødsoplevelser

Den nuværende nedlukning betyder, at rigtig mange borgere bruger øvelsesområdet ved Skive Kaserne til cykel- eller gåture. Det skaber meget farlige situationer, fordi området samtidig bruges til militære øvelser med tunge køretøjer.

Tunge militærkøretøjer og civile motionister deler området omkring Skive Kaserne, men det har flere gange ført til farlige situationer. Kampvognen på billedet her er arkivfoto.
Tunge militærkøretøjer og civile motionister deler området omkring Skive Kaserne, men det har flere gange ført til farlige situationer. Kampvognen på billedet her er arkivfoto.
Foto: Henning Bagger / Rtizau Scanpix

Ingeniørregimentet i Skive har store udfordringer med civile borgere, der bruger kasernens øvelsesterræn til at køre mountainbike og gå ture, mens regimentet holder øvelser i området.

- Vi har haft et par nærdødsoplevelser, hvor jeg faktisk tænker, at det lige så godt kunne være gået galt, så en mountainbiker var blevet knust under et køretøj, siger regimentsbefalingsmand Jesper Madsen Mølgaard.

Når soldaterne er på øvelse, bruger de ofte tonstunge køretøjer, der kan køre mellem 40 og 50 kilometer i timen.

Derfor beder regimentsbefalingsmanden nu alle borgere om at være ekstra opmærksomme, når de begiver sig rundt i øvelsesterrænet.

- Nogle gange er det måske med livet som indsats, man benytter området, hvis ikke man er klar over reglerne, siger han.

Generer soldaternes uddannelse

Ifølge Jesper Madsen Mølgaard er nedlukningen en del af årsagen til, at det lige nu vrimler med motionister i panserspor og på stisystemer.

- I mine over 25 år i hæren, har jeg aldrig oplevet sådan en massiv brug af vores øvelsesområde i dagligdagen, som vi gør lige nu, siger han.

Den øgede brug af området betyder, at soldaterne bliver forsinket i deres uddannelse, fordi de skal holde øje med cyklende og gående, som ellers ikke er en del af øvelserne.

- Det er jo dejligt, at folk kommer ud, men husk lige på, at øvelsesområderne er vores arbejdsplads. Det er der, vi uddanner vores soldater, og det skal vi have plads til, så vi kan give dem den rigtige uddannelse, siger Jesper Madsen Mølgaard.

Han understreger, at regimentet meget gerne vil dele naturen med de aktive borgere, men han håber, at de i fremtiden vil følge reglerne og bruge deres sunde fornuft.

- Vi er ikke ude på at have det for os selv. Vi er bare ude på, at der ikke sker en ulykke, siger regimentsbefalingsmand Jesper Madsen Mølgaard. 

7:08
Se fjerde program i rækken af På Job med Corona, hvor der denne gang blandt andet er fokus på coronaens indvirkning på hverdagen ved Ingeniørregimentet.