Samfundet skriger på flere sygeplejersker – men ingen vil ansætte Louise

Du mangler erfaring og er for ung, har Louise Dyrstrand nu hørt lidt for mange gange i sin jobjagt. Og det undrer hende, når der mangler sygeplejersker.

2:47
Louise Dyrstrand blev uddannet sygeplejerske i juni og bortset fra en midlertidig ansættelse på et plejehjem, har hun haft svært ved at finde arbejde.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Hvorfor kan jeg ikke bruges? Hvad er problemet? Hvordan skal jeg nogensinde få erfaring? 

De spørgsmål har fyldt meget hos 24-årige Louise Dyrstrand, der i sommer blev uddannet som sygeplejerske. Uddannet til et fag, som vi igen og igen hører om mangler folk. 

Så det skulle blive dejligt nemt at få et job, tænkte hun.

Men virkeligheden har vist sig at være en helt anden. 

Hun har sendt 20 ansøgninger og fået 12 afslag. De sidste otte har hun aldrig hørt fra.

- Jeg har simpelthen været så frustreret. Jeg har været til ni samtaler, men er hver gang blevet fravalgt med begrundelsen, at jeg er ung og mangler erfaring, forklarer Louise Dyrstrand. 

Men erfaring er svært at få uden et job, og Louise Dyrstrand mener faktisk, hun har søgt bredt på både akutmodtagelsen, medicinsk afdeling, plejehjem, bosteder og børne- og unge sengeafsnit. Hun synes ikke selv, det er, fordi hun har været kræsen.  

- Jeg har da spurgt mig selv, om jeg bare ikke er god nok? Men på uddannelsen har vi hele tiden fået at vide, at vi skal ud i job og lære. Og at når vi har uddannelsen, så er det et bevis for, at det er vi klar til, siger hun.

Kan simpelthen ikke være rigtigt

Efter endnu et afslag tirsdag fik hun nok. I et facebookopslag fortalte hun om sine frustrationer, og så gik det hele stærkt.

- Mit opslag er blevet delt mere end 11.000 gange. Jeg har fået masser af henvendelser fra ledere og oversygeplejesker. Jeg er blevet tilbudt job i Aabenraa og på Samsø, og jeg har fået historier fra andre, som har det ligesom mig, forklarer en lettet Louise Dyrstrand. 

Samsø og Aabenraa er godt nok lidt for langt væk, når drømmen er et job i Viborg, Skive, Silkeborg eller Herning. Men der er også gode bud på jobs her i landsdelen. 

Faktisk er hun kaldt til samtale allerede i dag onsdag - under et døgn efter, hun skrev ud på de sociale medier.

- Det har simpelthen givet mig en helt anden følelse og tro på tingene igen, at jeg lavede det opslag, forklarer Louise Dyrstrand. 

Hun var faktisk lige ved at give op. Så i sit opslag gav hun også udtryk for, at produktions- og lagerarbejde kunne være en mulighed. 

Men det var med en underlig følelse i maven, forklarer hun, for hvorfor skulle hun arbejde på lager, når hun netop var blevet uddannet i et fag, som har meldt ud, at der mangler arbejdskraft. 

- Jeg har stadig en følelse af, at det simpelthen ikke kan være rigtigt, at der skal et opslag til for at finde et job, siger Louise Dyrstrand.

Siden artiklen blev udgivet har Louise Dyrstrand fået et job.