Ingen ville ansætte sygeplejersken Louise: - Endelig er der nogen, der vil have mig!

En alternativ jobansøgning skulle vise sig at være en overvældende succes for nyuddannet sygeplejerske.

Louise Dyrstrand er nu færdig med at være jobansøger.
Louise Dyrstrand er nu færdig med at være jobansøger.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

- Endelig. Endelig er der nogen, der vil have mig. 

Det var med den følelse 24-årige Louise Dyrstrand onsdag forlod samtalen med sin nye arbejdsgiver.  

- Helt ærlig, så fældede jeg en lille tåre, og jeg måtte lige sidde i bilen og samle mig, før jeg kunne køre hjem, siger den nyuddannede sygeplejerske.

For hende handlede det nemlig ikke bare om et job, men troen på sig selv efter 20 ansøgninger og 12 afslag i en branche, der efter sigende skriger på arbejdskraft.

- Jeg havde jo en følelse af, at det var mig, der var noget galt med, siger Louise Dyrstrand.

Louise Dyrstrand
Foto: Privatfoto

I et opslag på Facebook delte hun tirsdag sin frustration over, at hun trods sine mange ansøgninger endnu ikke var lykkedes med at få et job som sygeplejerske. Med de mange afslag lød typisk forklaringen, at de i stedet havde fundet én med mere erfaring. 

Giv os en chance

Egentlig var hendes tanke med opslaget blot at gøre opmærksom på, at hun var jobsøgende.

- Jeg har mange venner på Facebook, som arbejder indenfor det sundhedsfaglige. Så måske der var nogen i mit netværk, der kendte til en jobmulighed, siger hun.

Men med mere end 11 tusinde delinger endte hendes opslag også med at blive et mere generelt opråb.

- Jeg kan se i kommentarfeltet, at der er mange andre nyuddannede for eksempel folkeskolelærer, der også har svært ved at finde et job, siger Louise Dyrstrand og forsætter:

- Jeg håber, at jeg har fået råbt nogle arbejdspladser op. Vi er nogle nyuddannede, som brænder for vores fag og rigtig gerne vil. Så giv os en chance. 

2:52
Selv om vi hører, at der mangler sygeplejersker overalt, så kan en ung, nyuddannet sygeplejerske fra Kjellerup ikke finde sig et arbejde.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Samtale onsdag

Siden tirsdagens opslag har Louise Dyrstrand fået flere hundrede henvendelser. En af dem var fra Allan Ellesøe Borresen, der er forstander på botilbuddet Birkebakken i Brabrand.  

- Jeg så hendes opslag sent tirsdag aften og skyndte mig at invitere hende til en samtale onsdag, siger han.

Botilbuddet for børn og unge skal nemlig åbne et nyt tilbud i Thorning ved Kjellerup. 

2:58
Familien Mølbæk Jensen fra Videbæk mener ikke, de eksisterende botilbud passer til deres søn med autisme. Derfor vil de nu lave deres eget.

- Vi er godt i gang med rekrutteringen, og vi har brug for en, som har styr på medicinhåndtering, siger han. 

Hverken Louise Dyrstrands alder eller manglende erfaring ser Allan Ellesøe Borresen som et problem. 

- Vi skeler ikke til alder, om man så er 24 eller 64 år. Vi kigger på personligheden. Og selvom man er ung og uerfaren, så skal man jo starte et sted. Jeg tænker, vi nok skal få lært dem det, de skal, hvis de eller kommer med et godt hjerte, siger han. 

Hvis ikke sygehusene kan bruge de nyuddannede sygeplejesker, vil han opfordre sygeplejerskerne til at kigge i retning af bosteder, hvor de i stigende grad har brug for sundhedsfaglige til medicinhåndtering.  

- Jeg forstår simpelthen ikke, at en som Louise kan gå ledig rundt, når vi samtidig hører der er så stor mangel på sygeplejersker rundt omring, siger han.

Ikke det man lærer i A-kassen

Det er ikke første gang, han rekrutterer fra sociale platforme som Facebook og LinkedIn. Og også denne gang føler han sig heldig. 

- Jeg er sindssyg stolt og rigtig glad for at hun valgte os blandt de mange henvendelser hun har fået siden, siger Allan Ellesøe Borresen. 

Louise Dyrstrand kan da også klart anbefale den lidt alternative jobsøgning, selvom responsen har været meget overvældende.  

- I A-kassen lærer man, at man skal sende to ansøgninger om ugen. Det her ved jeg ikke engang, hvordan jeg skal skrive ind i min joblog (redskab hos A-kassen, red), siger hun.

Men det virkede?

- Ja, det gik helt amok, siger Louise Dyrstrand.