Nægter sig skyldig i overgreb mod fem piger: - Det er helt absurd

En tidligere mandlig pædagogisk medarbejder ved Funder Kragelund Skole i Silkeborg nægter sig skyldig i at have begået seksuelle overgreb mod fem små børn.

Det er kommet frem fredag formiddag ved Retten i Viborg.

Her sidder manden på anklagebænken, tiltalt for at have misbrug fem piger seksuelt i en periode fra 2013 til 2017, hvor han var ansat på skolen.

TV MIDTVESTs reporter i retten fortæller, at manden forklarede sig både roligt og velformuleret, da han afgav sin forklaring.

- Det er helt absurd. Jeg har i hvert fald ikke haft hånden nede i nogens bukser. Der var meget trafik i rummet, så andre ville kun se det, hvis jeg sad i sofaen og befamlede et barn.

- Der er hele tiden andre voksne og børn omkring en i det rum, lød det fra den tiltalte.

Manden fortalte ligeledes, at han sommetider har haft børn siddende på skødet i ’trøstesituationer’, men at der aldrig er foregået noget seksuelt.

Han forlod selv sit job på skolen i 2017, da han flyttede til en anden del af landet.

Det står der i anklageskriftet

- Har ikke oplevet noget unaturligt

Mistanken opstod i efteråret 2019 under en lejrtur, da pigerne, der i dag er 12 år gamle, gik i 6. klasse. Her begyndte nogle af pigerne at tale om den tidligere medarbejder.

Herefter rullede sagen, og siden er der blevet lavet børnesamtaler med pigerne sammen med en familierådgiver fra kommunen.

Rådgiveren har i dag fortalt i retten, at pigerne var meget berørte under samtalerne, og at nogle græd undervejs.

Mandens pædagogiske leder forklarede fra vidneskranken, at den tiltalte var dygtig og velanset, og at der aldrig har været anledning til at have mistanke om, at der skulle være foregået noget.

- Alle pædagoger sidder med børn på skødet. Jeg har aldrig oplevet noget unaturligt. Alle fem piger havde et godt forhold til den tiltalte. Han var afsindig dygtig.

Fredagen igennem vil flere medarbejdere fra Funder Kragelund Skole vidne i sagen.

Sagen forventes afsluttet den 29. januar, hvor der efter planen falder dom.