Lokal Facebook-gruppe hjælper naboer i kamp mod vandmasserne

Tidligere har ægteparret Anette Mouritsen og John Mikkelsen fra Lysbro fået hjælp. Denne gang var turen kommet til Chris Rævsgaard.

For mange er det at have et godt naboskab vigtigt. Det kan være hyggeligt at have naboerne på besøg til eftermiddagskaffe eller en god omgang aftensmad.

quoteI løbet af et kvarter stod der ti mand ved sandbunken og var klar til at arbejde.

Chris Rævsgaard, Lysbro

I Lysbro ved Silkeborg har naboskabet og hele lokalsamfundet generelt de sidste dage været de absolutte helte.

For her er de kommet, når der er blevet kaldt. Eller skrevet – om man vil - i en lokal Facebook-gruppe.

- Vi fik hjælp til at fylde og flytte sandsække. Det var via en lokal Facebookgruppe. I løbet af et kvarter stod der ti mand ved sandbunken og var klar til at arbejde. Det er fantastisk, at vi har den hjælp. Vi har også selv været ude og hjælpe, og vi fortsatte ved vores egen nabo, da vi var færdige her i går, fortæller Chris Rævsgaard.

For brug for hjælp, det havde de.

Det er vandmasserne, der – ligesom så mange andre steder i landsdelen – volder store problemer.

- I går morges, da vi tog på arbejde, var der ingen problemer, men da vi kom hjem igen, var kælderen oversvømmet. Det finder vi ud af ved, at der ikke er noget strøm i huset. Da min kone træder ned på gulvet i kælderen, konstaterer hun, at der ligger 15 centimeter vand dernede. Det er grundvandet, der er presset op, siger Chris Rævsgaard.

Tema

Danmark under vand

Kan ikke klare meget mere vand

Det er ikke første gang, at beboere i nød har fået hjælp gennem den lokale gruppe på Facebook.

I sidste uge kunne vi fortælle om ægteparret Anette Mouritsen og John Mikkelsen fra Lysbro, der fik hjælp. Det er selvsamme Facebook-gruppe, der hjalp dem – og siden har hjulpet dem igen.

quoteKommer der fem centimeter, kan vi ikke klare mere. Så ryger strømmen.

John Mikkelsen, Lysbro

- I går skulle vi have forstærket det hele en gang mere. Vi skulle have to ekstra lag sandsække på både her og ovre ved min nabo. Det er ret meget, vi skal flytte, og det er rimelig hårdt at flytte det gennem vand, så vi bærer en sæk ad gangen, siger John Mikkelsen.

Men selvom både venner, naboer og kolleger kom og hjalp med arbejdet, har John Mikkelsen svært ved at se lyst på fremtiden.

- Vi prøver at lukke det af, så længe vi kan. Men jeg vil godt sige, at i går var jeg ret sikker på, at vi tabte. Fordi der steg vandet hurtigt, og det kom ind alle steder. Så alt det, vi havde lavet, skulle lappes. Der troede jeg godt nok, det skulle slutte. Det kniber også lidt endnu, for om tre dage kommer der vand igen. Kommer der fem centimeter, kan vi ikke klare mere. Så ryger strømmen, fortæller John Mikkelsen.

Lige nu har han fire pumper kørende, men hvis strømmen går, stopper de med at køre, og så er løbet kørt i kampen mod vandet.

Indslag fra 20. februar: I Lysbro ved Silkeborg holder et ægtepar vejret - for der skal ikke meget mere regn til, før ægteparrets hus bliver oversvømmet

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.