Kommunen vil have fjernet Oles campingvogne: Retssag nummer to overvejes

Ole Ruskjær har mere end 30 campingvogne stående på en mark i Vium, og kommunen vil have ham til at fjerne dem. Men campingvognsforhandleren nægter.

Han har i årevis repareret campingvogne og solgt dem fra samme matrikel. Og det har Ole Ruskjær ikke tænkt sig at lave om på.

- Jeg føler, at jeg gør det, jeg skal, og jeg holder mig til loven. Hvorfor skulle jeg så lave om på det, spørger handelsmanden fra Ruskjær Handel i Vium.

Silkeborg Kommune ser dog anderledes på den sag. Arealet ligger nemlig i en landzone, og det er i strid med planloven at bruge det til oplagring.

Kommunen har derfor givet Ole Ruskjær et påbud om, at han skal fjerne de mere end 30 oplagrede campingvogne fra den mark, de står på, men han vil ikke rette sig efter påbuddet, og han er klar til at tage konsekvenserne.

- Det er ulovligt at oplagre på den måde, som han gør det derude. Det næste skridt er jo en politianmeldelse, siger Hans Okholm (SF), der er formand for Plan og Vejudvalget i Silkeborg Kommune.

En gammel fejde

Sagen er langt fra ny. Tværtimod har den verseret i snart 20 år, og imens har naboen fulgt med fra sidelinjen og håber, at der nu snart sker noget:

- Jeg synes, det er grimt. Grimt og det skæmmer, og det ødelægger det smukke område, vi bor i, siger Inge Lyngsø, der bor ved siden af marken i Vium.

Hans Okholm (SF) fortæller, at kommunen overvejer at politianmelde campingvognsforhandleren.
Hans Okholm (SF) fortæller, at kommunen overvejer at politianmelde campingvognsforhandleren.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Landsretten afsagde i 2016 en dom om, at området skulle ryddes for skrottede campingvogne.

Ole Ruskjær mener derfor, at han har lov til at bruge området til campingvogne, der ikke er skrottede.

- Hvis en landsret har afsagt en dom, så tror jeg da, at den holder stik, indtil jeg bliver overbevist om noget andet, siger han.

Myndighederne har erkendt, at der blev begået en fodfejl. Anklageskriftet var nemlig formuleret forkert.

- Derfor er man nødt til at starte det hele forfra og starte det op igen, siger Hans Okholm (SF) til TV MIDTVEST.

Ole Ruskjær tager truslerne om politianmeldelse med sindsro.

Han er nemlig klar til at gå hele vejen en gang til.

- Har kommunen mere energi til at politianmelde, så synes jeg, de skal tage at gøre det i stedet for bare at sende tomme trusler. Tag jer da sammen og gør noget ved det, hvis det er det, de vil, siger Ole Ruskjær.

Silkeborg Kommune afgør i næste uge, om der skal ske en politianmeldelse.