Hjejleselskabet sejler igen: - Det er en stor, stor forløsning

Hjejleselskabet sejler nu på Silkeborgsøerne igen. For bare et par måneder siden frygtede Hjejle-direktøren ellers, at Hjejleselskabet ville gå konkurs - men nu ser selskabet ind i lysere tider.

I dag kunne seks af Hjejleselskabets både endelige lægge fra kaj igen.

Det ellers konkurstruede selskab har syv både, som alle har ligget stille i Silkeborg Havn under hele coronakrisen.

Derfor var Hjejle-direktøren glad for, at der igen er aktivitet i havnen. 

- Det er så dejligt endelig at komme i gang og se bådene komme på vandet, efter den vinter og det forår vi har haft. Det er en stor, stor forløsning, at vi nu kan gå i gang med at sejle sommerens rigtige sejladser, fortæller Thomas Klostergaard, der er direktør i Hjejleselskabet.

Lysere tider for Hjejlen

For et par måneder siden frygtede Thomas Klostergaard, at Hjejlen og de andre både ikke kunne holde dampen oppe.

For selskabet måtte ikke sejle på grund af coronavirus, så bådene havde kun udgifter og ingen indtægter.

- Hvis det fortsætter, vil vi stå med en konkurs, og så vil vi ikke være i stand til at sikre, at Hjejlen og de øvrige både forbliver i Silkeborg, sagde Thomas Klostergaard til TV MIDTVEST i april.

Men nu er der optimisme at spore. 

- Der kommer et bedre scenarie, end det vi kunne se ind i for bare 14 dage siden. Vi kommer ingenlunde til at have et neutralt eller et positiv år, men alligevel ser vi langt mere lyst på økonomien og på tiderne, end vi gjorde for bare et par uger siden, siger Thomas Klostergaard i dag.

Hjejlen og de andre historiske turbåde i Silkeborg er hårdt ramt af corona-situationen.

Han fortæller, at Hjejleselskabet allerede oplever en stor interesse for at komme ud og sejle.

Men de båd-glade turister skal booke billetter på forhånd, fordi der er færre pladser end normalt af hensyn til coronasmitte.

- Derfor kommer der formentligt til at være rift om pladserne, men vi gør alt hvad vi kan for at få så mange ud på vandet, siger Hjejle-direktøren.

Under coronakrisen har foreningen Junior Chamber i Silkeborg samlet 1,5 millioner kroner ind for at redde det ellers konkurstruede selskab.

Hjejlen, som er verdens ældste hjuldamper, sejler først fra den 8. juli.

Den internationale superstjerne Martin Jensen spillede støttekoncert for hjuldamperen Hjejlen i Silkeborg. Lars Lilholdt har også spillet en koncert. Se indslaget her.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Erhverv.