Lilholt overgik direktørs håb – samlede 370.000 kroner ind til Hjejlen

Donationer under en støttekoncert med Lars Lilholt er et stort skridt på vejen til, at Hjejleselskabet kan overleve.

Coronakrisen har kostet mange deres job. Ledigheden er stigende i Danmark, men det er ikke kun arbejdspladser, krisen kan koste. Den kan også ende med at koste Hjejlen sin eksistens i Silkeborg.

quoteDa vi lukkede koncerten ned i går, havde vi samlet over 370.000 ind.

Thomas Klostegaard, administrerende direktør, Hjejleselskabet

For lige nu må verdens ældste hjuldamper ikke sejle med gæster, og derfor er økonomien sat på hård prøve. Lars Lilholt gjorde torsdag aften sit til, at Hjejlen og Hjejleselskabet, der er selskabet bag, overlever.

En koncert online sammen med indsamling fik den administrerende direktør i Hjejleselskabet, Thomas Klostergaard, til at smide armene i vejret.

- Koncerten med Lars Lilholt var fuldstændig vidunderlig og skøn på mange måder. Det var en intim oplevelse, som kunne lade sig gøre, fordi Lars Lilholt har valgt at stille op sammen med en lang række frivillige kræfter, som har kunnet gøre denne koncert mulig, forklarer direktøren og fortsætter:

- Koncerten gik over al forventning. Vi havde i vores positive forventninger turdet håbe på 100.000, men da vi lukkede koncerten ned i går, havde vi samlet over 370.000 ind. Noget af det, vi synes, var sjovt, var, at der var virkelig mange inde at se – der var 32.000 inde at se koncerten live.

I løbet af koncerten lykkedes det at få hele 1861 donationer til Hjejleselskabet. For den administrerende direktør var det et både pudsigt og dejligt tal, for det passer med, at Hjejlen er fra år 1861.

- Efter koncerten i går er det meget svært ikke at have arme og mundvig oppe i luften hele dagen. Selvom vi er en lille smule trætte, er det med stor, stor fornyet håb og tro på alt det, der kommer til at ske i fremtiden, siger Thomas Klostergaard.

Med en støttekoncert er der nu indsamlet 370.000 kroner til hjuldamperen Hjejlen.

Ikke i mål endnu

Det er ingen tilfældighed, at det lige netop var Lars Lilholt, der var med til at samle ind til Hjejlen.

quoteKoncerten har bragt os et rigtig vigtigt skridt tættere på mål.

Thomas Klostegaard, administrerende direktør, Hjejleselskabet

Han har længe haft en relation til Hjejleselskabet, hvor han blandt andet har skrevet støttesange til Hjejlens jubilæum, så det var naturligt, at det skulle være ham, forklarer direktøren i selskabet.

Men selvom glæden er stor efter koncerten, må Thomas Klostergaard og Hjejleselskabet stadig arbejde hårdt for at sikre overlevelse.

- Koncerten har bragt os et rigtig vigtigt skridt tættere på mål. Vi er ingenlunde i mål endnu, men vi oplever en overvældende interesse for at støtte i den situation, som vi står i grundet coronavirus. Den opbakning er altafgørende for, om selskabet får lov til at overleve, og vi kan blive ved med at sejle. Koncerten bragte os et stort og vigtigt skridt videre, siger han.

Det er ikke kun folk fra Silkeborg og omegn, der har doneret med håb om selskabets overlevelse.

Thomas Klostergaard beretter om, at de har fået donationer fra blandt andet USA, Thailand og Grønland.

Rollen var lille, men smilet var stort

Folkene bag koncerten torsdag er frivillige, der alle har et tilhørsforhold til Hjejleselskabet.

Under afviklingen af koncerten, hvor Lars Lilholt sat på selve Hjejlen og spillede og sang, var der kun 10 mennesker på kaj til at sørge for produktion og indsamling.

- Det er altid et privilegie at få lov til at være med til noget, der lykkes, når det lykkes så godt, som det gjorde i går. Selvom min rolle var meget på sidelinjen, var det med det store smil. Og efterhånden som anerkendelsen og kommentarer på Facebook kom ind, var det meget svært ikke at blive rørt af hele situationen. For at se Lars Lilholt sidde ombord på verdens ældste hjuldamper i havnen i Silkeborg med solen skinnende, var en rørende og meget intim oplevelse, siger Thomas Klostergaard.

Initiativerne med at samle ind til Hjejleselskabet stopper ikke med Lars Lilholt-koncerten.

Der er flere initiativer i støbeskeen, der alle har til formål at støtte den almennyttige fond, som skal styre sejladserne fremadrettet.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Erhverv.