Politiet kunne ikke følge med: Alt for mange elever uden lys på cyklen

Politiet har lige nu ekstra fokus på, at skoleelever kommer sikkert i skole. Flere færdselskontroller viser nemlig, at alt for mange cykler uden lys.

Den mørke tid er over os, og det betyder, at det nu er mørkt, når de fleste skal på arbejde og i skole. Derfor har Midt- og Vestjyllands Politi ekstra opmærksomhed på, at især skoleeleverne husker deres cykellygter. Både i dag og i går har lokalpolitiet i Silkeborg været på færdselskontrol ved flere skoler.

- I går var vi ved Langsøskolen, hvor 10 børn fik en påtale, da de ikke havde lys på cyklen. Her til morgen var vi ved Vestre Skole, og der var så mange uden lygter, at patruljen ikke kunne nå at stoppe dem alle, siger Lasse Ivanøe, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Silkeborg.

Politiet har nu kontaktet skolelederen for at få skolen til at minde eleverne om at huske lygterne.

Forældrenes ansvar

Når politipatruljerne stopper eleverne uden lys på cyklen, tager de en snak med børnene, og så bliver forældrene også kontaktet.

- Forældrene er forstående, men nogle af dem har også dårlig samvittighed. Som ansvarlig forældre bør man sikre, at børnene cykler med lys. Man skal lære dem selv at kunne tjekke, om lygterne virker, siger politikommissæren.

Han fortæller, at de fleste børn bliver lidt forskrækkede, når der står en betjent og stopper dem.

- Men de får også en god oplevelse, når de kan se, at politiet er til at snakke med. Vi er måske lidt hårde, men det er for at få budskabet ud, så vi undgår ulykker, hvor børn kommer til skade i trafikken.

Hverken børnene eller deres forældre får bøder for færdselsforseelserne. De får kun en påtale fra politiet.

- Jeg har svært ved at forstå, at forældrene ikke har styr på de små poders cykler, for det er vigtigt. Jeg har været i politiet 39 år, jeg har prøvet at skulle fortælle forældre, at deres barn ikke kommer hjem på grund af en færdselsulykke. Det er det, vi vil undgå, siger Lasse Ivanøe.

Midt- og Vestjylland fortsætter deres indsats mod de manglende cykellygter i morgen.