Frustreret mor: Jeg er bange for at køre nogen ned

Britta Holst er bange for at komme til at køre nogen ned, når hun kører sine børn i skole i vintermørket.

Britta Holst fra Lemvig har sendt en bøn ud på Facebook. Hun fortæller nemlig, at hun har en klump i halsen, hver gang hun kører sine børn i skole her i vinterperioden.

Næsten hver dag oplever hun cyklister, som har glemt lygterne.

- Jeg tror, at man som cyklist regner med, at man sagtens kan ses, fordi man kører under gadelygter og sådan noget, men det er rigtigt svært som bilist at se dem, fortæller hun.

Det fik hende til at lave Facebook-opslaget, hvor hun opfordrede folk til at huske lygterne.

Den morgen hun lavede opslaget oplevede hun en ung dreng, der i regnvejr og mørke kom ind fra en sidevej uden lys på cyklen.

- Havde han kørt hurtigere og ikke bremset op, så havde jeg ikke nået at bremse. For jeg så ham ikke før, han nærmest var ved forskærmen, forklarer hun.

Politiet tjekker lygter

I denne uge har politiet kontrol ved flere skoler. Ved en kontrol i Ikast blev i alt syv personer stoppet uden lygter, men det generelle billede er ifølge politiet, at flere husker det. Bortset fra teenagerne.

- Når vi ser de når op 13-15 årsalderen, så begynder de at sløse med tingene. De bliver dårligere til at holde lygterne i orden og cykelhjelmen får lov til at blive liggende derhjemme, siger politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi Jørgen Christensen.

Tilbage i Lemvig håber Britta Holst, at de lokale lytter, inden det går galt.

- Jeg er bange for at køre nogen ned. Jeg har ikke lyst til at køre et ungt menneske ned, fordi vedkommende kører uden cykellygter. Har det bare fået ti mere til at tage cykellygter på her i Lemvig Kommune, så er det jo godt, forklarer hun. 

Se indslaget om Britta Holst her.

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Trafik.