45-årig varetægtsfængslet for at hvidvaske otte millioner

En 45-årig mand er sigtet for at hvidvaske otte millioner og franarre 250.000 fra tre ældre kvinder. Han erkender delvist.

Retten i Viborg har onsdag varetægtsfængslet en 45-årig mand. Han er sigtet for at hvidvaske otte millioner gennem sin virksomhed, der har adresse i Silkeborg.

- Den her sag er ikke en helt almindelig sag, da der er tale om store millionbeløb, som der er blevet svindlet med og hvidvasket. 

- Det er en alvorlig sag omhandlende grov berigelseskriminalitet, og derfor er jeg glad for, at retten i dag har valgt at imødekomme vores påstand om varetægtsfængsling, så vi kan få efterforsket sagen yderligere, siger specialanklager Bolette Nørbjerg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden blev anholdt i Silkeborg tirsdag efter længere tids efterforskning.

Fiktive fakturaer

Ifølge politiets sigtelse har den 45-årige forbrudt sig mod reglerne i halvandet år fra den 25. marts.

Her har han ifølge politiet hvidvasket penge, som i øvrigt kom via fiktive fakturaer, han selv udskrev fra sin virksomhed.

- Virksomheden er lavet til det her formål. Han erkender fremgangsmåden, og at han stod som direktør. Han skrev fakturaer og fik store pengebeløb ind på virksomhedens konto, som han har hævet og givet tilbage til dem, han hvidvaskede for, uddyber specialanklageren over for TV MIDTVEST.

Hvad kommer pengene fra? Narko?

- Det har jeg ingen kommentarer til på nuværende tidspunkt.

Ud over hvidvask er han også sigtet for tre tilfælde af bedrageri.

Snød tre ældre kvinder til at investere 250.000 i ingenting

I januar og februar i år har han også lavet bedrageri. Han snød nemlig tre kvinder fra hovedstadsområdet til at investere i alt 250.000 kroner i et udenlandsk projekt.

Pengene er bare aldrig blevet investeret, så det har ifølge politiet været et fupnummer.

- Han siger dog i grundlovsforhøret, at han har investeret 1.000-1.500 kroner. Men det er jo langt fra 250.000, uddyber Bolette Nørbjerg.

Nu er han fængslet, fordi retten er enig med anklagemyndigheden i, at han kan finde på at lave mere kriminalitet i samme boldgade.

- Nu må efterforskningen gå sin gang. Nu har vi fået stoppet ham for nu, afslutter hun.

Manden har ikke protesteret mod fængslingen.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.