Ny omfartsvej i Søndervig: Gør klar til Nordeuropas største badeland

Søndervig gennemgår for tiden noget af en udvikling. Fredag blev en ny omfartsvej indviet, der skal gøre byen klar til at åbne Nordeuropas største badeland.

Selvom det ved først øjekast måske bare ligner en ny strækning med asfalt, så er genåbningen af Houvig Klitvej lidt af en milepæl for Søndervig. 

Omfartsvejen forbinder nemlig knap 500 helt nye feriehuse med det kommende Lalandia. Et Lalandia, der vel at mærke vil være Nordeuropas største badeland, når det er færdigbygget i 2022. 

Vejprojektet har kostet kommunen 18 millioner kroner, men spørger man borgemesteren i kommunen, er pengene godt givet ud.

- Jeg er sikker på, at det er en rigtig god investering. Det vil skabe en masse aktivitet og arbejdspladser i området. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om, siger Venstre-borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard. 

- Vi havde behov for at lave nogle trafikale ændringer i forbindelse med bygningen af Lalandia og den store udvikling, der sker i Søndervig lige nu, uddyber han.  

Hans Østergaard er yderst tilfreds med den nye omfartsvej i Søndervig.
Hans Østergaard er yderst tilfreds med den nye omfartsvej i Søndervig.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Ugenkendelig by 

Der er endnu flere fornyelsesprojekter på vej i Søndervig. Lodbergsvej, der også ligger i området, er lige nu i gang med en større renovering, og de store forandringer kan virke en smule overvældende for nogle af dem, der har kendt til byen i mange år.

Det fortæller Arne Nørgaard, der ejer et sommerhus i området og samtidig er med i beboerforeningen. 

- Dem, der har kendt Søndervig for 50 år siden og vender tilbage, kan slet ikke forstå, hvad det er, der sker her i byen, siger Arne Nørgaard. 

- Men jeg synes dog, det ser ud til at blive virkelig godt med vejen herude. Det giver en bedre afvikling af trafikken og samtidig en større sikkerhed. Jeg har ingenting imod udvikling. Udvikling er bedre end afvikling, afslutter han.