Medarbejdere på Vestas utilfredse med lønforhandlinger: Nedlagde arbejdet i timevis og demonstrerede foran indgange

Vestas-medarbejdere i Ringkøbing, Lem og Videbæk strejkede efter utilfredsstillende overenskomstforhandlinger.

1:36
Over et tusind medarbejdere hos Vestas i Ringkøbing, Lem, Skjern og Videbæk har i dag strejket på grund af utilfredshed med deres løn.
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST
Opdatering

Opdatering:

Efter klokken 11 har medarbejderne genoptaget arbejdet på Vestas.

  Medarbejdere fra Vestas i Ringkøbing, Lem og Videbæk strejker lige nu efter utilfredsstillende overenskomstforhandlinger.

  Det bekræfter fagforeningen 3F til TV MIDTVEST.

  - Medarbejderne er utilfredse med lønforhandlinger og derfor har valgt at nedlægge arbejdet til trods for, at det er det, vi kalder en ulovlig arbejdsnedlæggelse, siger Henning Boye Christensen, der er formand for 3F Ringkøbing-Skjern til TV MIDTVEST.

  Han er ikke selv til stede ved Vestas lige nu, men fortæller, at medarbejderne har placeret sig foran portene til indgangene til virksomhederne, hvor de nægter at optage arbejdet.

  En lokal tillidsrepræsentant på stedet er netop ved at orientere medarbejderne om, at strejken er ulovlig.

  - Vores tillidsrepræsentant har lige nu travlt med at orientere dem om, at det, de foretager sig, er ulovligt, og at de skal fortsætte arbejdet. De kan blive idømt en bod for hver dag, virksomheden mister deres arbejdskraft, siger Henning Boye Christensen.

  Overenskomsten, som medarbejderne er utilfredse med, er en såkaldt central overenskomst om minimumslønninger. Det betyder, at flere parter, herunder Dansk Industri, 3F og HK har forhandlet en central overenskomst om, hvor minimumslønnen skal ligge.

  Herefter er det op til de enkelte tillidsrepræsentanter på de enkelte virksomheder at forhandle løn lokalt hos hver virksomhed.

  Alene i 3F Ringkøbing-Skjern området drejer det sig om ca. 1.200 medarbejdere, der torsdag nedlagde arbejdet i Ringkøbing, Lem og Videbæk.

  Men ifølge Henning Boyes oplysninger, er også andre afdelinger ramt af arbejdsnedlæggelserne.

  - Jeg har hørt, at de ansatte også har nedlagt arbejdet i Randers, Esbjerg og Lindø, men ved ikke, om det er sket andre steder, siger han.

  Ifølge Henning Boye Christensens oplysninger forsøger de lokale tillidsrepræsentanter at skabe dialog mellem de ansatte og ledelsen.

  - Jeg ved, at vores tillidsfolk er på overarbejde lige nu, siger han.

  Ifølge TV MIDTVESTs reporter, der lige nu befinder sig ved Vestas i Ringkøbing, er der lige nu 200 medarbejdere, der har placeret sig foran portene til indgangene.

  Globalt beskæftiger Vestas 29.000 ansatte, og cirka 6000 af dem arbejder i Danmark.

  Strejke foran Vestas i Lem.
  Strejke foran Vestas i Lem.
  Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST


  Har du et tip?