Borgmester går i frivillig karantæne

Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester Hans Østergaard har valgt at blive hjemme i fem dage, efter at han er kommet hjem fra skiferie i Østrig.

Tirsdag aften landede Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester, Hans Østergaard, i Billund Lufthavn. Det gjorde han efter at have været på skiferie i Østrig de seneste fire dage. Efter at være kommet tilbage til hjemmet i Spjald har borgmesteren valgt at blive hjemme i en slags frivillig karantæne indtil på mandag.

- Jeg forsøger bare at udvise lidt ekstra forsigtighed, og jeg vil gerne vise, at det er noget, vi rent faktisk tager alvorligt her i kommunen, siger borgmesteren.

Borgmesteren var sammen med 17 andre på skiferie i området Schladming. Schladming er fortsat et gult område og ligger knap 300 kilometer fra Tyrol, som er det sted i Østrig, hvor der både er orange og røde zoner. Derfor var Hans Østergaard ikke tvunget til at gå i karantæne.

- Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det direkte karantæne, og det er ikke fordi, jeg føler mig syg, men det her er rettidig omhu, siger Hans Østergaard.

Udenrigsministeriets anbefalinger

Borgmesteren har i samråd med kommunens corona-arbejdsgruppe vurderet, at det var en rigtig beslutning at blive hjemme. Også selvom det ikke er i de anbefalede 14 dage.

Selvom borgmesteren ikke er at finde på rådhuset, så arbejder han stadig.

- Vi har rykket lidt om på nogle ting, men ellers kan vi klare det meste over videomøder, siger Hans Østergaard.

I skrivende stund er 1.231 danskere officielt i karantæne.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.