Havne i kapløb om arbejdspladser

Vestkyst-havne kæmper om at tiltrække de firmaer, der skal opstille og vedligeholde havvindmøller.

Havnene på vestkysten er ramt af guldfeber: Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn håber alle at få del i de mange arbejdspladser, der følger i kølvandet på de kystnære havvindmøller, der skal sættes op i Nordsøen i de kommende år.

I Hvide Sande har man i lang tid arbejdet målrettet på tiltrække de firmaer, der skal opstille og vedligeholde havmøllerne, men i Thorsminde og Thyborøn vil de også være med.

- Vi er en mindre havn, som ikke er stor nok til udskibning af møllevinger og mølletårn, men jeg tror på, at vi får en del af de mindre serviceopgaver, siger havnechef Leif Jensen fra Thorsminde.

Vestkystens bedste besejlingsforhold

Og i Thyborøn er havnedirektør Jørgen Buhl også mere end klar til kapløbet om de mange arbejdspladser.

- Vi ligger rigtigt i forhold til foreslåede placeringer af møllerne, vi har en rigtig god vanddybde, vi har de nødvendige arealer, og vi har vestkystens bedste besejlingsforhold, siger Jørgen Buhl.

Om der bliver opgaver til alle havnene, tør havnechef Steen Davidsen i Hvide Sande ikke sige. Men han mener, at havnen på klitten har gode chancer.

- Vi har gjort forarbejdet og er ved at være klar med havneanlægget. Vi har oven i købet lavet en prøveopstilling af en offshore-mølle, som står på land, så det er helt naturligt, at vi fortsætter ud på havet, siger Steen Davidsen.

Folketinget har udpeget i alt seks områder, hvor der må opstilles kystnære havvindmøller - der er to områder i Vesterhavet.

Interview med havnechef Leif Jensen, Thorsminde:

Havnechef Leif Jensen, Thorsminde

 

Interview med direktør Jørgen Buhl, Thyborøn:

Jorgen Buhl, Thyboroen Havn

 

Interview med havnechef Steen Davidsen, Hvide Sande:

Havnechef Steen Davidsen, Hvide Sande

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.