Travlhed på Kærshovedgård: DF tilfreds med minister-løfte

Kristian Thulesen Dahl er godt tilfreds med at justitsminister Nick Hækkerup nu lover mere politi til Midt- og Vestjyllands Politikreds.

DF er godt tilfreds med at justitsministeren nu lover flere kræfter til Midt- og Vestjyllands Politikreds. På kort sigt skal der flere politifolk til fra andre politikredse, på længere sigt skal alle kredse have flere politifolk, men de stramme regler om melde- og opholdspligt på Kærshovedgård skal der ikke pilles ved. 

- Jeg synes, det er helt afgørende, at vi får et tilsagn fra ministeren om, at der kommer flere ressourcer til politiet i Midt- og Vestjylland, siger Kristian Thulesen Dahl. 

Justitsminister Nick Hækkerup (A) vil sikre, at Midt- og Vestjyllands Politi får tilført flere ressourcer til at klare de store udfordringer, som stramningerne i opholds- og meldepligten på Udrejsecenter Kærshovedgård har medført.

Sådan lød det onsdag, hvor flere partier stillede spørgsmål til ministeren i salen. Dansk Folkeparti var et af de partier, og Kristian Thulesen Dahl er tilfreds med, justitsminister Nick Hækkerups svar.

- Det er klart, som det er lige på kort sigt, så kommer de ressourcer fra andre steder i landet, men jeg mener også, at på længere bane, der skal der her jo selvfølgelig løses ved at politiet får nogle flere ressourcer generelt, siger Kristian Thulesen Dahl. 

Efter stramninger i reglerne om melde- og opholdspligt har Midt- og Vestjyllands Politi mere end almindeligt travlt på Kærshovedgård. TV MIDTVEST har fortalt, hvordan anklagere må udskyde andre sager og efterforskningsarbejde også bliver udskudt på grund af den ekstra arbejdsbyrde på Kærshovedgård.  

Er det ikke Rigspolitiets opgave at beslutte, hvor der er brug for betjente? Hvorfor er det endt på ministerens bord det her?

- Det har været nødvendigt for os at rejse det her i Folketingssalen og få ministeren tilsagn, fordi det jo ikke er sket af sig selv. Det er jo lige nu, at man har problemet. Man mangler ressourcer. Man siger, at der er andre sager, man må nedprioritere, på grund af forholdene på Kærshovedgård, og derfor har det været vigtigt for mig, at vi fik et tilsagn fra ministeren i dag, og vi får presset på, så systemet handler i stedet for kun at tale, siger Kristian Thulesen Dahl. 

Nu skal politiet i det midt og vestjyske have flere penge. Det er beskeden fra justitsminister Nick Hækkerup til Rigspolitiet

- Vi var noget bekymrede over, at De Radikale i forgangne uge har sagt, at en måde at løse det her på, det faktisk er, at begynde og lempe på reglerne i forhold til meldepligten. Og der her jeg i hvert fald et tilsagn fra ministeren nu, der siger, at der er ikke den her vej, regeringen vil gå. De vil acceptere sammen med os at holde fast i de stramme krav, og så må man løse det her ved at der kommer flere ressourcer til politi og anklagemyndighed, siger Kristian Thulesen Dahl. 

- Nu er vi i gang, og der bliver flyttet flere ressourcer til Kærshovedgård, men på længere sigt, skal der samlet set også være flere politifolk, ellers flytter man jo bare et problem rundt i landet, siger Kristian Thulesen Dahl. 

Tema

Retssystem på overarbejde