Tiltalt for at dræbe etårig pige – i dag begynder sagen mod gæstedagplejer

Den 58-årige dagplejer er tiltalt for at have rusket og slået pigen i en sådan grad, at hun senere døde af det.

Sagen forventes afsluttet 5. september i Retten i Herning.
Sagen forventes afsluttet 5. september i Retten i Herning.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Natten til fredag den 29. november 2019 blev alle forældres værste mareridt til virkelighed for et forældrepar fra Herning-området.

Deres 1-årige datter døde, efter hun om dagen var blevet passet af en gæstedagplejer i Ilskov ved Sunds, da hendes egen dagplejer havde ferie.

Dagplejemoren er sidenhen blevet sigtet og er nu tiltalt for at have dræbt pigen, og i dag tager Retten i Herning hul på retssagen mod den 58-årige kvinde.

I anklageskriftet fremgår det, at kvinden i et tidsrum mellem cirka klokken 6.30 og cirka klokken 15.15 den 28. november skulle have rusket pigen og givet hende flere slag i hovedet, så hun efterfølgende døde af sine kvæstelser.

Dømmer retten ikke kvinden for drab på pigen, mener anklagemyndigheden, at hun bør dømmes for legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter med døden til følge.

Blev fængslet mere end halvandet år efter

I første omgang holdt politiet kortene tæt til kroppen, efter den etårige var død på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Da de endelig fortalte om efterforskningen i december 2019 var der, ifølge lederen af afdelingen for personfarlig kriminalitet, ikke noget, der tydede på, at der var en sammenhæng mellem opholdet hos gæstedagplejeren og dødsfaldet.

Det ændrede sig dog efter lang tid, og den 18. juni 2021, halvandet år efter pigens død, blev gæstedagplejeren sigtet og varetægtsfængslet i sagen.

Herning Kommune har tidligere oplyst til TV MIDTVEST, at dagplejeren kom i virksomhedspraktik i en institution i løbet af 2020. Da kommunen i efteråret 2020 hørte, at politiet havde genoptaget efterforskningen, blev hun flyttet til praktik på et kommunalt depot.

Yderligere har de oplyst, at hendes ansættelse ved Herning Kommunen ophørte, da sigtelsen og varetægtsfængslingen kom i juni 2021.

Den første retsdag går i gang klokken 9, og Retten i Herning har frem til den 5. september, hvor dommen indtil videre forventes afsagt, afsat i alt seks dage til at behandle sagen.

Mandagen kommer efter al sandsynlighed til at gå med en gennemgang af sagen, herunder anklageskriftet, samt en afhøring af den tidligere dagplejer, der har siddet varetægtsfængslet, siden hun blev det første gang i juni sidste år.