Nu kan morsingboer gå til lægen via en app

På Mors skal et digitalt forsøg gøre det muligt at gå til lægen udenfor almindelig åbningstid. Nu kan du besøge lægen via en app mellem 16 og 18.

Regionsklinikkerne på Mors er nu klar med et digitalt forsøg.

Nu kan du gå til lægen mellem 16 og 18 på din egen mobiltelefon, tablet eller computer. 

Region Nordjylland indfører nemlig et forsøg, hvor praktiserende læger på Mors sidder klar til at hjælpe patienter gennem en videokonsultation.

Lægebesøg via en app

Den nye ordning 'Min VideoLæge' skal gøre det mere fleksibelt at gå til lægen.

Ifølge direktør for Patientforløb og Økonomi i Region Nordjylland kan det komme blandt andet erhvervsaktive, unge under uddannelse eller sengeliggende borgere til gode, fordi de normalt ikke kan møde fysisk op hos lægen i den normale åbningstid.

- Med forsøget her vil vi afsøge, hvilke gevinster der er ved udvidet åbningstid. Det vil jo så samtidig også afdække eventuelle udfordringer. Der er ingen tvivl om, at digitaliseringsmulighederne generelt i samfundet har gjort borgerne opmærksomme på nye muligheder. Derfor giver det god mening at undersøge området, siger Eva Sejersdal Knudsen i en pressemeddelelse.

Andre steder i landsdelen er apps også blevet en del af sundhedsvæsenet. I løbet af det seneste år er 463 personer med hjertestop blev hjulpet af de nye hjerteløbere i Region Midtjylland. Se indslaget her.

Forsøget skal give regionsklinikkerne masser af erfaring med at digitalisere sundhedsvæsenet.

- Vi vil undersøge alle aspekter forbundet med en udvidet åbningstid. Med den nye viden, vi får, vil forsøget forhåbentligt danne grundlag for at fungere som inspirationsprojekt for rationel udnyttelse af digitale løsninger i sundhedsvæsenet, siger Eva Sejersdal Knudsen.

Skal gøre det bedre at være borger

'Min VideoLæge' har allerede været brugt til over 1000 videokonsultationer.

De udvidede åbningstider er en del af et projekt, der hedder Nye Veje. Det skal gøre det bedre at være borger og patient i Morsø Kommune - blandt andet ved at gøre lægebesøg digitale og mere fleksible.

Videokonsultationerne mellem læge og patient optages ikke og sker over en sikker videoforbindelse, så patienterne kan være sikre på, at det sker i fortrolighed.


Læs flere artikler fra Region Nordjylland eller i kategorien Sundhed.