Overrasket naturfoto-vinder: - Der var vild jubel i stuen

Henrik Muusmann fra Struer har vundet konkurrencen om at tage det bedste naturbillede i Midt- og Vestjylland - til sin egen store overraskelse.

Da Henrik Muusmann tændte for fjernsynet søndag aften, fik han sig lidt af et chok.

Han havde helt glemt, at det var tid til afgørelsen af TV MIDTVESTs konkurrence om at finde landsdelens bedste naturfoto. Og han havde især glemt, at han var en af finalisterne. Men stille og roligt kunne han følge med i, hvordan hans indsendte billede af en rævehvalp nåede hele vejen til slutningen af programmet, hvor billedet - til Henrik Muusmanns store overraskelse - endte med at blive kåret som det bedste ud af de i alt 1.866 indsendte billeder.

quoteJeg havde helt glemt, at det overhovedet skulle sendes den dag, og jeg havde i hvert fald ikke regnet med at vinde. Så det var uventet, kan man roligt sige.

Henrik Muusmann, amatørfotograf

- Der var vild jubel hjemme i stuen. Jeg havde helt glemt, at det overhovedet skulle sendes den dag, og jeg havde i hvert fald ikke regnet med at vinde. Så det var uventet, kan man roligt sige, fortæller den nyslåede vinder.

Vinderbilledet er blevet udvalgt af et dommerpanel bestående af fotograferne Mona Frederiksen, Mette Jonsen, Christina Gamborg Holm og Susanne Worm.  Du kan se alle billederne lige her.

Fra dommerne er der kun rosende ord om Henrik Muusmanns billede.

- Det er en god kombination af flotte detaljer og en smuk baggrund. Jeg synes, det er så flot, siger Christina Gamborg Holm.

Vinderen af konkurrencen blev Henrik Muusmann fra Struer med dette billede.
Vinderen af konkurrencen blev Henrik Muusmann fra Struer med dette billede.
Foto: Henrik Muusmann

Overset billede blev til vinder

Henrik Muusmann bor i Struer og har fotograferet i sin fritid de sidste 10-15 år. Gennem årene har han taget mange billeder, som han selv er godt tilfreds med, men rævehvalpen har alligevel en særlig plads hos ham.

- Der er et helt specielt lys i billedet, som jeg virkelig godt kan lide. Da jeg tog det, var det stærkt underbelyst, og jeg havde faktisk overset det i stakken til at starte med, men da jeg fik det lysnet, var det rigtig flot i forhold til mange af de andre. Det kan noget særligt, og jeg vil faktisk sige, at det er et af mine egne yndlingsbilleder, siger han.

Siden offentliggørelsen søndag aften er det væltet ind med lykønskninger til Henrik Muusmann. Han plejer egentlig ikke at deltage i konkurrencer, men ud over glæden ved at vinde, så er der også andre fordele, kan han konstatere.

- Jeg er gode venner med ham, der blev nummer tre i konkurrencen (Lars Mikkelsen fra Hjerm med et billede af en sæl, red.), og håneretten er gigantisk. Så det kommer jeg til at nyde meget længe, griner Henrik Muusmann.

Billedet her endte på en tredjeplads.
Billedet her endte på en tredjeplads.
Foto: Lars Mikkelsen
Jes Græsdal Mølgaards billede af Nr. Lyngvig Fyr fik en andenplads.
Jes Græsdal Mølgaards billede af Nr. Lyngvig Fyr fik en andenplads.
Foto: Jes Græsdal Mølgaard

Kamp om vægpladsen

Konkurrencens tre vindere modtager alle et print af deres billeder - nummer to og tre dog i mindre størrelse end det gigantiske print, som Henrik Muusmann mandag kunne hente.

Nu handler det bare om at finde en plads derhjemme til beviset på hans sejr.

- Jeg ved godt, hvor jeg gerne vil have det. Det ville selvfølgelig se bedst ud i stuen. Men jeg ved ikke, om familien er enig. Lige nu har vi et maleri hængende, som mine døtre har lavet, og det er jeg ikke sikker på, at min rævehvalp kan udkonkurrere, siger han.

Henrik Muusmann fra Struer med præmien: Et stort tryk af hans vinderbillede.
Henrik Muusmann fra Struer med præmien: Et stort tryk af hans vinderbillede.
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST
11:30
Naturfotokonkurrencen her på TV MIDTVEST er slut. Over 1800 billeder modtog vi.