Tårnhøj promille: Spritbilist fik konfiskeret bilen på stedet

En 57-årig mand fra Mors blev søndag ved middagstid standset ved Nykøbing med en alt for høj alkoholpromille.

En 57-årig mand fra Øster Assels på Mors mistede søndag sin bil på stedet, da han blev standset med en alt for høj promille i blodet.

quoteOg det er jo ved højlys dag, så det mildest talt bekymrende.

Niels Bach, Lokalpolitet i Skive

Søndag klokken 12.54 fik lokalpolitet i Skive et tip om en særdeles slingrende bilist på Sallingsundvej ved Nykøbing.

- Det er en bagvedkørende bilist, der er noget bekymret over den slingrende sorte Peugeot 208, der kører foran ham. Manden får faktisk stoppet den slingrende bilist ved et skovområde, og kontakter så os, fortæller politiassistent hos lokalpolitiet, Niels Bach.

Bevæbnet med et alkometer konstaterede politiet, at manden på ingen måde var i stand til at køre bil på forsvarlig vis.

- Alkometret viser langt, langt over den tilladte promillegrænse, og vi konfiskerer derfor hans bil på stedet, lyder det.

Promille på over 2.0

Politiet må af hensyn til den videre retssag ikke oplyse mandens konkrete promille, men det er først ved en promille på 2.0 eller højere, at politiet må konfiskere et køretøj på stedet. Alt tyder derfor på, at den 57-årige bilist har sat sig bag rattet med en bekymrende høj promille.

- Og det er jo ved højlys dag, så det mildest talt bekymrende, siger Niels Bach.

Den 57-årige mand erkendte, men havde ikke lyst til at forklare sig nærmere. Ud over at få konfiskeret sin bil, så blev han også administrativt frakendt kørekortet. Frakendelsen gælder indtil, at der er endeligt svar på den blodprøve, han fik taget efterfølgende.

Ud over denne sag, så kunne lokalpolitiet i Skive fredag sigte yderligere tre bilister for at køre uden førerret. En af de sigtede var desuden påvirket af narko.