Landejendom på Mors brød i brand

Et stråtækt hus tæt på Bjergby stod pludselig i flammer onsdag aften. Husets 1. sal udbrændte.

Opdatering:

Midt- og Vestjyllands Politi fortæller torsdag morgen, at brandvæsenet afsluttede slukningsarbejdet omkring klokken halv fem natten til torsdag. Lokalpolitiet i Thisted fortsætter sagen herfra, og i løbet af torsdag eller fredag vil en brandundersøgelse blive sat i værk, fortæller vagtchef Jesper Brøndum. Der er en brandvagt til stede i tilfælde af, at branden skulle blusse op igen.

  • Clock

En landejendom på Knudebro ved Bjergby brød onsdag aften i brand.

Branden brød ud omkring klokken 19 i et stråtækt hus, og flammerne fik hurtigt fat i taget. Da brandvæsenet kom frem var halvdelen af taget overtændt. 

Det stod hurtigt klart, at 1. salen ikke var til at redde, og derfra handlede det om at redde stueetagen, hvor beboerne har en del ting af personlig værdi.

- Taget er kollapset, og lige nu prøver vi at sikre etageadskillelsen ved at køle den, så vi forhåbentlig snart kan komme ind og lave noget værdiredning i stueetagen, fortæller Jesper Madsen, indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab.

Det har ikke været muligt at konkludere, hvad der har startet branden, men indsatslederen oplyser, at den formentlig er startet på loftet under taget.

Brandvæsenet har været tilstede på Knudebro siden klokken 19, men indsatslederen regnede ikke med, at de kunne tage hjem lige foreløbig, da TV MIDTVEST talte med ham klokken 21.40.

- Jeg regner med, at vi er her til lidt over midnat. Vi har egentlig kontrol over branden, så den ikke spreder sig, men vi skal snart have en kran ind, der kan fjerne noget af vægten fra etageadskillelsen, så vi kan redde værdierne i stueetagen, fortæller Jesper Madsen.

Ingen personer kom til skade under branden. 

Nordjyllands Beredskab sendte tre tankvogne, to stigevogne og en autosprøjte afsted. Station Thisted blev også tilkaldt. Der var i alt 20 brandmænd til stede ved ejendommen, skriver Nordjyllands Beredskab på Twitter.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.