Eks SF'ere stifter nyt parti på Mors

Demokratisk Balance hedder et nyt parti, der er stiftet af eks SF'ere på Mors.

Danmark får et nyt politisk parti. Demokratisk Balance hedder partier, som stiftes bl.a. af tidligere SF'ere på Mors. I første omgang vil partiet stille op til kommunalvalget den 19. november. Hidtil har de tidligere SF'ere, der bl.a. tæller viceborgmester Michael Dahlgaard og Poul Erik Olsen villet opstille sig på en tværpolitisk lokalliste, men i dag springer de alligevel ud som partistiftere.

- Hvis man skal definere den der traditionelle kommunale borgerliste, så er det med et meget snævert fokus - mange gange på nogle enkelte sager, som man vil jagte. Den ambition vi har til fælles, os, der arbejder med det her projekt, det er, at vi vil definere et helt partiprogram, siger Michael Dahlgaard. 

- Oprindeligt ville jeg nok have sagt, at man bliver i sit parti og tager de kampe, der skal tages. Men her har vi vurderet, at det ville koste for meget i forhold til den appel vi ellers har, siger medstifter og også tidligere SF'er Poul Erik Olsen.  

Indtil videre vil de to ikke afsløre, hvor mange eller hvem, der er medlemmer i det nye parti, men Michael Dahlgaard fortæller, at de har fået henvendelser fra både højre og venstre side af det politiske spektrum.

Demokratisk Balances partiprogram vil blive offentliggjort den 5. juni.

 

 

Viceborgmester i Morsø Kommune, Michael Dalgaard, stifter et nyt parti.